Blogger'da url kısmını düzenleme

13 Aralık, 2016
Blogger url kısmı nasıl düzenlenir?
Blogger url kısmı nasıl düzenlenir?
Blogger (blogspot) bloglarda normal sayfa ve yayın sayfalarının url kısmı nasıl düzenlenir? Blogger'da link kısımlarını nasıl düzenleyebiliriz? Herhangi bir kod uygulaması olmadan ve SEO açısından da bloglarımıza artı puan kazandıracak url kısmını düzenleme...

Blogger'da bu özelliği görmemiş olabilirsiniz. Özellikle bu konu hakkında yazı yazmamın sebebi ise blogumu takip eden bazı dostlarımın bloglarında bu eksikliği görmemdir.

Örneğin şu an bu yazıyı okurken yukarıdaki adres çubuğunda nasıl bir url (link kısmı) görüyorsunuz? Ben url kısmında düzenleme yaptığım için url kısmı aşağıdaki gibi görünüyor öyle değil mi?

↪ http://blogtecrubem.blogspot.com.tr/2016/12/bloggerda-url-kismini-duzenleme.html

Eğer ben bu kısma müdahale etmeseydim ve direk yazımı yayınlasaydım, bu url aşağıdaki gibi gözükecekti.

↪ http://blogtecrubem.blogspot.com.tr/2016/12/bloggerda-url-ksmn-duzenleme.html

Diğer yazılarımın olduğu sayfaları da kontrol edebilirsiniz. Hepsinde yazı başlıkları url ile uyumludur ve eksik kelime yoktur.

Blogger url kısmı nasıl düzenlenir?

Blogger'da url kısmını düzenleme
Bu düzenlemeyi yapmak oldukça basittir. Yazılarınızı yazdığınız sayfada hemen sağ tarafta "Kalıcı bağlantı" kısmı bulunur. Kalıcı denilmesinin sebebi ise daha sonra düzenlenemiyor olmasıdır. Kalıcı bağlantı kısmına tıkladığınızda "Otomatik Kalıcı Bağlantı" ve "Özel Kalıcı Bağlantı" diye iki seçenek çıkar karşınıza. Bu seçeneklerden Özel Kalıcı Bağlantı'yı seçerek url kısmını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Blogger'da url kısmını düzenleme
Blogger'da url kısmını düzenleme
Resimde gösterildiği gibi yazılarınız için artık url kısımlarını düzenleyebilirsiniz. Yalnız bu kısımda Türkçe karakter kullanamazsınız ayrıca kelimeleri tire işareti (-) ile ayırmak zorundasınız. Bu arada unutmayın, daha sonra yani yazılarınızı yayınladıktan sonra bu url kısmında değişiklik yapamazsınız.

SEO konusunda şüphesiz katkı sağlayacaktır blogunuza, bundan emin olabilirsiniz. Ayrıca güzel bir görüntüye sahip olacaktır blogunuz.

Bu yazımda bu kadardı. Umarım faydalı olmuştur. Son olarak Blogger Yardım sayfasını açtım. Bu sayfada Blogger ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Hocam yine güzel bir bilgi ve yine siz. Ama, bütün paylaşımları düzenlemek biraz zor olacak. Hocam bunlar neden otomatik olmuyor da biz yapmak zorunda kalıyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Paylaşılan yazıların url kısmını düzeltemeyiz maalesef :(

      Otomatik olarak url kısmı düzenleniyor aslında ama sadece ingilizce karakterler için. Bu yüzden biz düzenlemek zorundayız.

      Sil
  2. Çok güzel bilgiler. Ve bir başvuru adresi artık burası :)

    YanıtlaSil
  3. Ha evet ilk okuduğumda anlamamıştım ama deneyince ne demek istediğinizi anladım. Kısmet bir dahaki yazılara. İşallah google aramalarını felan çok etkilemez.

    YanıtlaSil
  4. Aslında url düzeltmeye gerek yok diye düşünüyorum.
    Örneğin yazının başlığında Türkçe karakterler kullanmadan yazıldığında başlık olduğu gibi url'ye yansıyor. Url uzunluğunu yeteri kadar ayarlıyor.
    Onun dışında düzenleme uzatma yapılacaksa kullanılabilir.
    Url uzun tutmanın zararlı olduğunu okumuştum.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence, mutlaka düzenlenmesi gereken bir alandır. SEO konusunda mutlaka faydasını görebileceğiniz ufak ayrıntılardan biridir. URL'nin uzunluğu başlığa göre değişeceği için aslında başlığı ideal karakter sayısıyla oluşturmak önemlidir. Başlık neyse URL kısmı da aynı şekilde düzenlenmelidir.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.