Matbuu'dan gelir elde edebilir ve sitenizin reklamını yapabilirsiniz!

20 Aralık, 2016
Matbuu'dan nasıl gelir elde edilir?
Matbuu'dan nasıl gelir elde edilir?
Matbuu nedir? Matbuu'dan nasıl para kazanılır? Matbuu.com'da nasıl mağaza açılır ve tasarım yapılır? Matbuu'da sitenizi ya da bogunuzu nasıl tanıtabilirsiniz?

Tasarım konusunda ne kadar iyisiniz? Ya da bir şeyler tasarlamayı ne kadar çok seversiniz? Açıkçası ben logo, kartvizit gibi şeyleri tasarlamayı çok severim. Hobi gibi düşünebiliriz bunu. Geçenlerde bir arkadaşımın isteği üzerine magnet tasarlamak için bir kaç araştırma yaparken Matbuu.com ile karşılaştım. Bu internet sitesi online matbaa ürünleri satışı yapıyor. Aynı zamanda ürünleri tasarlama imkanı da sunuyor. İşin ilginç kısmı ise mağaza açarak grafik tasarımcılarına, firmalara ve bu konuda profesyonel olmayan bizim gibi tüm kullanıcılara matbaa ürünleri tasarlayıp kazanç elde imkanı sunuyor.
doktor kartvizit tasarımı
Tasarladığım doktor kartviziti

Matbuu.com nedir?


Matbuu.com online matbaa ürünlerini hiç bir programa ihtiyaç duymadan, site üzerinde tasarlayıp sipariş vermemizi sağlayan bir alışveriş sitesidir. Köklü bir matbaa firmasının internet sitesi olan bu sitede kartvizit, magnet, bardak altı, tablo, masaüstü saati, duvar saati, afiş, broşür gibi bir çok matbaa ürünlerin satışı yapılmakta.

Matbuu.com'da "mağaza"


Özellikle Matbuu.com'un bu sistemine bayıldım. Matbuu.com'da mağaza sistemi bulunuyor ve dileyen herkes (matbaa firmaları, garafik tasarımcılar, siz, ben, herkes...) mağaza açabiliyor. Açtığımız bu mağaza sayesinde çeşit çeşit matbaa ürünleri tasarlayabiliyoruz. Sakın aklınıza Photoshop gibi programlar gelmesin. Çünkü Matbuu.com mağazanızda bu tür programlara gerek yok. Hayal gücünüz yeterli olacaktır.
Matbuu.com'da "mağaza"
Matbuu.com'da "mağaza"

Matbuu.com'dan nasıl gelir elde edilir?


Açtığımız bu mağaza sayesinde tasarladığımız ürünler onay sürecine giriyor. Ürünler Matbuu.com editörleri tarafından inceleniyor ve onaylanıyor. Genelde tasarladığınız ürünler telif hakkına takılmazsa onay sürecinden rahatça geçebiliyor. Ama onay süreci biraz uzun sürebiliyor. Yaklaşık bir ay kadar bir süreden bahsediyorum. O yüzden mağaza açtığınız da birden fazla ürün tasarlayın. Çünkü daha çok kazanç elde edebilirsiniz.
benim mağazam
Bu da benim mağazam. (yönetici sayfasından görüntü)
Onaylanan ürünleriniz süresiz bir şekilde Matbuu.com'da görüntülenir. Ve tasarladığınız her ürünün satışı için %10 kazanç elde edersiniz. %10 deyip geçmeyin... Daha sonra kazancınızı Matbuu.com ile irtibata geçerek hesabınıza aktarabiliyorsunuz. Örneğin ben geçen ay açtım mağazamı ve sadece iki tane kartvizit tasarlayıp ekledim. Bir hafta gibi bir süreden sonra şu an hesabımda 30 tl var.

Peki Matbuu.com'da sitemizi, firmamızı, blogumuzu nasıl tanıtabiliriz?


Bir güzel özelliği de bu. Tasarladığımız ürünlere kendi işimizin, firmamızın, blogumuzun, sitemizin logolarını, isimlerini ekleyebiliyoruz. Ayrıcı mağazamızın ismini de dilediğimiz gibi düzenleyebiliyoruz. Bu sayede alışveriş yapmak için gelen her ziyaretçi tasarladığınız ürünlerdeki logonuzu ve isminizi görebilecek.
Matbuu'dan gelir elde edin!
Matbuu'dan gelir elde edin!
Ne güzel bir sistem değil mi? Hem tanıtım yapabiliyor, hem de internet üzerinden para kazanabiliyoruz.

Sonuç olarak...


Sonuç olarak ek gelir elde etmek için Hürriyet Bumerang, Ofpof.com gibi saçma sistemlerle uğraşan Blogger arkadaşlarıma kesinlikle Matbuu.com'u tavsiye ederim. Ayrıca sadece mağazanızda satış yaparak para kazanmayı beklemeyebilirsiniz. Çevrenizdeki arkadaşlarınızla, akrabalarınızla yüz yüze görüşerek daha çok kazanabilirsiniz.

16 yorum:

  1. Bir göz atacağım. Merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim. Gittikçe büyüyen bir internet sitesi. Aynı zamanda yazımda bahsettiğim gibi eşinize, dostunuza çevrenizdekilere bu ürünleri pazarlayabilirsiniz. Geliştirme imkanı size kalmış. Güzel kazanç elde edilebilir. Tabi Ofpof.com gibi daha sonradan bi' yamuk yapmazsa...

      Sil
  2. Hiç anladığım durumlar değil ama bakmakta fayda var Birde ben sanırım biraz tedirgin oluyorum. Bir şey olur mu korkusundan Çünkü Bu tarz durumlar Çok sakat Şu devirde Turkcell gibi çok büyük dev reklamlardan afedersiniz geçiriyor. Arkadaşım 50 tl reklamdan kullanmadığı halde yani bu tarz durumlar biraz insanı tedirgin ediyor ne kadar Güvenilir sorusu çok fazla .... Teşekkür ederim paylaşımınız için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim..
      Tabi tedirgin olmakta haklısınız. Yalnız matbuu.com adlı sisteme mağaza açmak için herhangi bir ücret verme durumu söz konusu değil. Tasarım ile ilgisi olan (benim gibi) ya da güzel fotoğraflar çeken blogger arkadaşların faydalanabileceği bir sistem olduğunu düşündüğüm için paylaştım. Mesela fotoğraf çeken arkadaşlar bu sistemi kullanarak fotoğraflarını birer tablo haline dönüştürebiliyor ve satışlardan payını alabiliyor. Çok güzel bir sistem değil mi?

      Sil
  3. Bir tane emaneten tasarım koydum.Telif hakki varmı yokmu bilmiyorum.Görsellerden aratıp ekledim deneme amaçlı.Ancak ikincisini nasil girecegimi bilemedim.Tasarla diye bir bölüm magazamda yok.Her yeri dürttüm ama bulamadm.İkinci olarak nerden giriş yapabilirim ?

    Hos telefondan pek birseyde yapamam ama :) cok kafama takildi bu sistem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumu görmemişim ben, kusura bakmayın. Sorun hala devam ediyorsa yardımcı olabilirim.

      Sil
  4. Merak ettim. Göz atacağım :)

    YanıtlaSil
  5. Matbuu hala aktif mi acaba? Aktif ise sorun olmazsa kazancınız hakkında bilgiler verebilirmisiniz. Mesela Matbuu girişinizden bu yana kaç tl gelir elde ettiğiniz hakkında tabi sizin için engel değilse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, tabi. Matbuu.com hala aktif ve gittikçe mağazalar artıyor. Tam hatırlamıyorum ama 2 ya da 3 defa 250 - 300 TL arası ödeme aldım. Şu an ise 37 TL hesabımda bakiye var. Eğer üye olmayı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Ödeme konusunda da oldukça güvenilir bir firma.

      Sil
  6. Merhaba, benim şu an bakiyemde 200tl var. Ben bu 200tl yi nasıl çekebilirim acaba? Matbuu'dan İlk ödemeyi alırken siz nasıl bir yol izlediniz? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, iletişim sayfasında yer alan forma IBAN bilgilerinizi ve mağazanızdaki biriken parayı çekmek istediğinizi belirtmeniz yeterli.

      Sil
    2. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında geçen hafta mesaj bırakmıştım Matbuu'ya çok yoğun olduklarından sanırım bana bir dönüş olmadı. Ben de size bir sorayım dedim.
      Yanlış anlamadıysam; İletişim sayfası derken Portfolyo,iletişim, Hakkımızda diye belirtilen yerdeki iletişim sayfasını mı kastediyorsunuz?

      Sil
    3. https://www.matbuu.com/iletisim bu linkte iletişim formu yer alıyor. Bilgilerinizi buradan gönderebilirsiniz. Banka hesabını doğrulamak adına bazen mail atabiliyorlar ama onun dışında geri dönüş olmuyor. Bazen ödeme konusunda da gecikebilirler haberiniz olsun.

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımlarınız için. Ödeme konusunda gecikme olduğunu öğrenmem iyi oldu. Ayrıntılı bilgi verdiğiniz için sağ olun. Sevgiler...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.