Blogger tema nasıl yüklenir, nasıl yedek alınır?

19 Ocak, 2017
Blogger temaları nasıl yüklenir?
Blogger temaları nasıl yüklenir?
Bu yazımda Blogger (blogspot) sayfaları için yeni bir şablon (tema) yüklemesi nasıl yapılır ve var olan şablon nasıl indirilir (yedeklenir) bunlardan bahsedeceğim. Blogger temaları nasıl yüklenir?

Öncelikle blogunuzun var olan temasını nasıl indiririz (yedekleriz) ondan bahsedelim

Blogger şablonunuza emek harcayıp daha güzel görünmesi için eklemeler yapmış olabilirsiniz. Ki bu gayet güzel bir şey. Ama kendinize göre özelleştirdiğiniz bu şablondan daha sonra sıkılıp farklı, yeni Blogger şablonları denemek isterseniz, mutlaka kendi temanızı yedeklemenizi tavsiye ederim. Zaten bir iki dakikanızı alacaktır bu şablon yedekleme işlemi. Yedekleme işlemini yaptıktan sonra yeni temaları rahatlıkla deneyebilirsiniz. En azından daha sonra yeni şablonla ilgili bir sorunla karşılaştığınızda yedeklediğiniz ve daha hakim olduğunuz eski şablonu tekrar Blogger blogunuz için kullanabilirsiniz.

Peki Blogger şablonu nasıl yedeklenir?

1. Öncelikle Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan Şablon sekmesine tıklayın.

2. Açılan sayfada sağ üst köşede olan Yedekle/Geri Yükle seçeneğine tıklayın.
Blogger tema nasıl yüklenir?
Blogger tema nasıl yüklenir?
3. Son olarak yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi Şablon indir butonuna tıklayın.

Şablonu yedekleme işlemi bu kadardı. Zaten indirme butonuna tıkladıktan sonra otomatik olarak şablon inecektir. Size tavsiyem indirdiğiniz bu şablonu bir klasöre ekleyin ve şablon görünümü ile ilgili notlar ekleyin. Hatta bir kaç ekran görüntüsü (screenshot) alarak bu klasöre kaydedin. Daha sonra bu tema hangi temaydı? Nasıl bir görünümü vardı? gibisinden sorularla uğraşmak istemiyorsanız tabi...

Blogger tema nasıl yüklenir?


Yukarıda yer alan resimde Şablonu indir butonunun hemen altında Dosya Seç seçeneği var. İşte o seçeneğe tıklayarak bilgisayarınıza indirdiğiniz yeni Blogger temasını seçebilir ve Yükle seçeneğine tıklayarak yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu arada yedeklediğiniz veya yüklemek için seçtiğiniz dosyaların türü XML Belgesi (.xml) olmalı. Genelde internetten indirilen Blogger şablonları zip dosyası şeklinde olur. Zip dosyasını seçerek temayı yükleyemezsiniz. İndirdiğiniz o zip dosyasındaki XML dosyasını çıkartıp Blogger'a yüklemeniz gerekir.
Blogger tema nasıl yüklenir?
Blogger tema nasıl yüklenir?
Blogger şablon yedekleme ve yeni tema (şablon) yükleme işlemlerinin nasıl yapıldığı konusundan bahsettik, umarım faydalı olmuştur. Konuyla ilgili takıldığınız konular olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Ayrıca blog sitemizde sayfaların nasıl kurulduğundan ve düzenlemelerin nasıl yapılması gerektiğinden bahsettiğim "Blogger sayfa kurma ve sayfa url düzenleme" başlıklı yazımı da okumanızı tavsiye ederim.

7 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Blog temamı bir yenileme işlemine girişeceğim.. daha sonra yardım isteyeceğim.. :)

    YanıtlaSil
  3. yayınlarımın hepsini yeni eklediğim temaya nasıl aktarabilirim lütfen yardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ayarlar ardından Blogu Yönetin kısmında yer alan yedekle seçeneği ile içerikleri indirebilir. İçeriklerinizi aktarmak istediğiniz blogunuza da aynı şekilde aynı kısımda yer alan içe aktar seçeneği ile de yeni blogunuza yükleyebilirsiniz.

      Sil
  4. Merhaba temayı yeniledim. Diğer temayı da yedekledim. Ama bilgiler kaybolunca eski yazılar vs.. tekrar eski temaya ve eski yayınlarına nasıl geri getirebilirim? Yedeklemiztim ama tekrar velur mi yayinlarim?

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.