Blogger'da e-posta ile yayın paylaşma [önemli]

15 Ocak, 2017
Blogger'da e-posta ile yayın paylaşma
Blogger'da e-posta ile yayın paylaşma
Blogger'da e-maille yayın nasıl paylaşılır? Mail gönderir gibi Blogger'da yayın paylaşma. Blogger (blogspot) bloglarında mail ve RSS yoluyla otomatik yayın paylaşımı nasıl yapılır?

Blogger'da keşfedilmesi gereken bir konu da E-posta ile yayın paylaşma özelliğidir. Bu özellik sayesinde kendi belirlediğiniz gizli e-mail adresine mail atarak otomatik olarak blogunuzda paylaşım yapabilirsiniz.

Ne demek şimdi bu?

Blogger kullanıcı panelinde Ayarlar daha sonra E-posta sekmesine tıklayın. Açılan sayfa aşağıya eklediğim resimdeki gibidir.
Blogger'da e-posta ile yayın paylaşma
Blogger'da e-posta ile yayın paylaşma
Resimde gördüğünüz gibi blog isminin yayında "secretWords" diye bir kutucuk bulunur. Bu kutucuğa sadece sizin bilmeniz gereken gizli bir kelime yazılır. Örneğin bu kutucuğa kisiselblog yazalım ve kaydedelim. Bu gizli kelime ile birlikte artık benim blogtecrubem.kisiselblog@blogger.com adlı bir gizli mail adresim oldu ve ben bu mail adresime mail attığımda aşağıdaki seçenekler doğrultusunda:
  • E-postayı hemen yayınla
  • E-postaları yayın taslağı olarak kaydet
  • Devre dışı
direk blogumda paylaşabilir ya da taslak olarak kalmasını sağlayabilirim. Bu özellik gerçekten güzel ve bir çok konuda bizlere kolaylık sağlayan bir özelliktir. Örneğin aklınıza blogunuzda yazmak istediğiniz bir konu geldi ve daha sonra unutmak istemiyorsunuz. Hemen bu mail adresine bir mail atabilir ve taslak olarak blogunuzda kalmasını sağlayabilirsiniz. Ya da şiir yazan, paylaşan bir bloggersınız ve bilgisayarı açmadan kısa bir dörtlük paylaşmak istiyorsunuz. Hemen akıllı telefonunuzdan bu gizli mail adresine şiirinizi mail atarak otomatik olarak blogunuzda paylaşabilirsiniz.

Bir de RSS yöntemi ile içerik çekip otomatik olarak paylaşma durumu söz konusu

Bir çok blogger, bloguna FeedBurner'ın e-posta ile takip et eklentisini ekliyor. Bu eklenti sayesinde e-mail adresi ile abone olan takipçilere FeedBurner, yazılarınızı otomatik olarak mail gönderiyor. Peki hiç kontrol ettiniz mi FeedBurner yazılarınızın ne kadarını gönderiyor abonelere? Yani yazılarınızın tamamını mı gönderiyor yoksa bir kısmını mı?

İçerik hırsızlığına bir önlem daha!

(FeedBurner ile ilgili yakın zamanda bir yazı paylaşacağım.)  FeedBurner ayarlarında gerekli düzenlemeleri yapmadıysanız eğer yayınlarınız olduğu gibi abonelere mail olarak gönderilir. Aboneler de içerikleri mail kutusunda okurlar. Bu durumun zaten blogunuza bir katkısı olmaz. İşin ilginç tarafı ise eğer aboneler yukarıda bahsettiğim gizli e-mail adresleri ile blogunuza abone olursa tüm paylaştığınız yazıları otomatik olarak kendi bloglarında paylaşabilirler😊

Bitirelim konuyu...

Bu konu da bu kadardı sevgili dostlarım. E-posta ile içerik paylaşma konusu ile ilgili bu yazım umarım faydalı olmuştur. FeedBurner ile ilgili endişelenmenize gerek yok. Yakın zamanda FeedBurner düzenlemeleri ile ilgili detaylı bir yazı paylaşacağım. Ve paylaştığım yazıyla birlikte yapacağınız düzenlemeler sayesinde içerik hırsızlığına karşı büyük bir önlem almış olacaksınız.

Bu arada blogunuza, özel alan adı (domain) eklediyseniz ve ücretsiz bir şekilde info@siteadresi.com şeklinde mail adresleri almak isterseniz eğer bu ⇢ Yandex kurumsal maili Godaddy domaine entegre etme başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Vuhhhuuu bunu gerçekten sevdim. Sanırım bu en çok dışarıdayken işimize yarayacak bir yöntem. Telefondan hemen mail atınca harbiden bu işimize yarar. Ama şu Androidde mail atmak o kadar zor ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından Blogger veya Wordpress e girmekten daha iyidir

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.