Https ile çalışmayan Blogger followers (izleyiciler) eklentisi

16 Ocak, 2017
Https yönlendirmesiyle çalışmayan Blogger izleyiciler eklentisi
Https yönlendirmesiyle çalışmayan Blogger izleyiciler eklentisi
Blogger'da (blogspot) https yönlendirmesi yapıldığında Blogger followers (izleyiciler) eklentisi çalışmıyor. Https bağlantısıyla çalışmayan Blogger eklentileri. Neden Blogger followers (izleyiciler) eklentisi çalışmıyor?

Bir kaç gün önce fark ettiğim bir sorundu bu. Belki de daha önceden olan bir sorun ama blogumda https bağlantısını kullanmadığım için pek dikkat etmemiştim açıkçası. Ama son zamanlarda blogumu https bağlantısı ile açtığımda Blogger takipçi yani izleyiciler eklentisinin çalışmadığını fark ettim. Sorunun temayla ilgili olduğunu düşünerek farklı blog sayfalarını kontrol ettim. Ama anladım ki https yönlendirilmesi yapıldığında izleyiciler (followers) eklentisi hiç bir blogta çalışmıyordu.
Https ile çalışmayan Blogger followers (izleyiciler) eklentisi
Blogger followers widget doesn't work with https
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi https yönlendirilmesi yapıldığında bazı eklentilerin çalışmayacağına dair bir uyarı yapılmış ama izleyiciler eklentisi Blogger'ın önemli eklentilerinden biri.

Sorunun çözümü için temada bir kaç düzenleme yapmaya çalıştım ama sonuç alamadım. İzleyiciler eklentisinin tüm kodlarını bulup yeniden ekledim ama yine sonuç alamadım. İşin ilginç tarafı bu konuyla ilgili yazılmış ne Türkçe ne de İngilizce hiç bir şey bulamadım. Son olarak Blogger yardım forumunda sorunu dile getirdim.

İzleyiciler (followers) eklentisi https bağlantısıyla neden çalışmıyor?

Blogger yardım forumunda uzman kişi tarafından verilen yanıt şu şekilde; "Bu bilinen bir konu ve Blogger mühendisleri bu konu üzerinde çalışıyorlar. Lütfen bir süre bekleyin ve biz bu konuyla ilgili yakın zamanda güncelleme paylaşacağız. Bu süre içerisinde eklentinin çalışmasını istiyorsanız eğer https yönlendirmesini etkinleştirmeyin." 
Soru (Question): Blogger followers widget doesn't work when we use https redirection. How can we fix this?
Cevap (Answer): This is a known issue and blogger engineers are working on it.Please wait for some time and we will leave an update on this issue soon.
In the meantime, please disable https on your blog if you want to use the gadget.
Hope this helps!
Sorun anlaşıldı galiba!

Blogger'ın bu konuyla ilgilenmesi iyi olacaktır. Çünkü izleyiciler eklentisinin görünümünde de değişiklik yapılmıyordu zaten. Ben mesela kendi bloguma eklediğim izleyiciler eklentisinin arka planını, eklediğim bir kaç CSS kodu ile değiştirerek daha iyi görünmesini sağladım. Ama aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi izleyiciler eklentisi düzgün bir şekilde çalışsaydı eğer daha kolay bir şekilde dilediğimiz renk değişiliğini yaparak daha güzel ve belirgin görünmesini sağlayabilirdik.
Blogger followers (izleyiciler) eklentisi
Blogger followers (izleyiciler) eklentisi düzenlemesi
Bitirelim yazıyı...

Bu yazdıklarım konuyla ilgili pek bir çözüm niteliğinde olmasa bile en azından benim gibi "neden izleyiciler eklentisi çalışmıyor" ya da "düzenlenmiyor" diye soranları aydınlatıcı niteliktedir. Umarım Blogger bu sorun ile ilgili gerekli güncellemeleri en kısa sürede yapar. Konuyla ilgili düşüncelerinizi, tecrübelerinizi yorum yaparak benimle paylaşın lütfen.

20 yorum:

  1. Şu Blogger eklentilerine bir an önce önem vermeye başlasalar keşke. Diğer servisler sürekli gelişiyor, sürekli güncelleniyor. Bizim bu Blogger kendini neden bu kadar ağırdan satıyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yakın zamanda güzel değişimlerin olacağı konusunda umutluyum açıkçası. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

      Sil
  2. Bloggerlar için çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Teşekkürler. Bu arada 2017 ilk blogger keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuzu ikikatmavi ( mavi günce) olarak takibe aldım. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Bir kaç gündür ben de aynı konuyla uğraşıp duruyordum. İyi ki bir bilen olarak paylaştınız bu bilgiyi ve beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. Kendi hatamdan çalışmadığını düşünmeye başlamıştım artık. Teşekkür ederim. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  4. hah ! işte harika bir konu daha.. ilgiyle okuyorum şu anda.. sorularım olacaktır.. hazırlanın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. hazırım ve bekliyorum :)

      Sil
    2. hıımm tamam çözüm bekliyoruz demek şimdi.. evet bu sorunun farkındayım.. hatta geçenlerde benim bloğumu izlemeye almak isteyen biri sorun yaşamış, çalışmıyor demişti. Biraz önce tekrar baktım bloğuma, görüntülenme sayısı ve sitede kaç kişi var eklentisi çalışmıyordu.. :/

      Sil
    3. Görüntüleme sayısı çalışıyor ama sitede kaç kişi var eklentisi izleyiciler eklentisi gibi diğer bloglarda da çalışmıyor.

      Sil
    4. Demek arada bana gözükmüyor bazı şeyler.. bu arada kimlerin hangi ülke/şehirden geldiğine dair eklentiyi de silmişim blogdan :D

      Sil
    5. Hocam bir yardım isteyebilir miyim? sıkıştım kaldım 2 saattir :/

      Sil
    6. Daha önce bahsetmiştim, bloğumda var olan bir widget' i silmişim.. yeniden buldum ve sayfama göre ayarlarını yaptım, ancak bir türlü işaretlediğim bar' ın içine tam ortalayamıyorum, sağa doğru kaçış yapıyor.. deliricem :) bunun bir yolu var mı acaba?

      Sil
    7. feedjit free live traffic diye bir widget.. kodları mevcut bende.. mail mi yazayım burdan mı yazayım bilemedim. özür

      Sil
    8. eklentinin kodları arasında width: 160px; gibi bir kod var mı? varsa eğer bu 160 yerine daha düşük bir değer girerek genişliği daraltabilirsiniz.

      Sil
    9. evet var.. mesela 140 yazıp deneyeyim hemen :)

      Sil
    10. maalesef olmadı.. çünkü 160px değil 160&amp yazıyormuş.. mail gönderiyorum size

      Sil
  5. Merhabalar.
    Malumunuz olduğu üzere, Blogger'in izleyiciler eklentisi yine ihtiyacımız olan bilgileri içermiyor. Önceden izleyiciler eklentisinde sayfayı takibe almış yeni bir profil simgesine tıkladığımızda bu yeni üyenin blog sayfaları bilgisine de ualaşılabiliyordu. Artık bu eklentide böyle bir bilgiye ulaşmak mümkün değil.

    Bu yeni üyeye ulaşabilmek için olmadık cambazlıklar yaparak Google üzerinden aramalar yaptırarak ulaşmaya çalışıyoruz. Bazen olumlu sonuçlar alıyoruz, ama bazen de tüm bu çabalar beyhude kalıyor.

    Siz bu konuda daha tecrübelisiniz. Blogger'in Türk yetkililerine bu durumu nasıl ulaştırabiliriz? Önceden Blogger'e böyle aksayan konularda bir şeyler gönderebiliyorduk ama, izleyiciler eklentisinde geri bildirim olmadığı için bu eksikliği sağlıklı bir şekilde yetkililere iletemiyoruz.

    Bu konuda bir bildiğiniz varsa, blog tecrübenize dayanarak bu konuda yardım istiyoruz.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey, maalesef böyle bir sorunumuz var. Üyelerin eğer Google+ hesapları varsa Google'dan arama yaparak ulaşabiliyoruz, sadece Blogger hesapları varsa ulaşmak pek mümkün olmuyor. Konuyla ilgili ulaşabileceğimiz sadece Blogger Yardım Forumu (https://productforums.google.com/forum/#!forum/blogger) mevcut. Bu sayfada sorunu dile getirebilirsiniz.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.