İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]

14 Ocak, 2017
İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]
İletişim sayfaları için form oluşturma
Web sitesi için iletişim formu nasıl hazırlanır? Blogger iletişim sayfası nasıl oluşturulur? Blogger iletişim formu nasıl hazırlanır? Herhangi koda ihtiyaç duymadan Blogger (blogspot) bloglarının iletişim sayfaları için şık formlar nasıl hazırlanır?

[Bu formu Blogger, Wordpress ve normal internet sitenize ekleyebilirsiniz.] Blogger blog sayfalarında belki de en çok kara kara düşündüren konulardan biri de iletişim sayfası oluşturma ve iletişim sayfasına form eklemedir. Normal web sitelerinde görmüşsünüzdür, çeşit çeşit şık formlar bulunur. Bazen benim de bu formları gördükten sonra iç çekmişliğim vardır. "Keşke benim blogumda da böyle bir form olsa" diye 😊 Ama öyle değil mi? O kadar yazı yazıyoruz, tema düzenliyoruz, emek veriyoruz. Tamam kod bilgimiz pek olmayabilir ama bizim de blogumuzda bu türden biraz daha blogumuzun profesyonel görünmesini sağlayan eklentiler olsa kötü mü olur?

Bununla ilgili bir kaç çözüm var, mesela iletişim formu eklentisini sayfa içerisine alma ya da Google form kullanma gibi. Ama bunlar benim bahsettiğim o güzel formlardan değil. Google formlarında kocaman Google form yazısı var. Sonra Blogger'ın iletişim formu eklentisinde ise sadece isim, e-posta ve mesaj eklenen üç kutucuk var. İşte bu sorunlardan dolayı çözüm üreten bazı farklı form siteleri var. Bu sitelerden biri de jotform.com.

Jotform.com tam da bizim istediğimiz gibi bir sistem. Ne Google gibi kendi reklamlarını ekliyorlar formlara ne de Blogger gibi 2 3 kutucukla bizi sınırlıyorlar. Hemen canlı örnek için benim blogumda ki Misafir Blogger ve İletişim sayfalarımı kontrol edin. Bu sayfalara eklediğim formları, Jotform'da hazırladım ve hiç bir kodla uğraşmadım. Kontrol ettiniz mi?

Kontrol ettiniz ve "tamam ben de bu formlardan istiyorum" diyorsanız eğer şimdi gelelim blogumuz için iletişim formu hazırlamaya...

1. İlk olarak bir tane iletişim sayfası başlıklı bir sayfa oluşturun ve bir kenarda bekletin.

2. Şimdi Jotform.com a gidin ve hemen kaydolun. Kaydolduktan sonra Jotform'da giriş yapın ve üst menü  de "Formlarım (My Forms)" sekmesine tıklayın.

3. Sol üst köşede "Form Oluştur" diye bir buton var. Bu butona tıklayın, ardından aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız.
Bu pencerede Form Aktar ile zaten işimiz yok. Şablon Kullan'ı seçerseniz eğer, sektöre ve ihtiyaca göre özel olarak hazırlanmış formlarla karşılaşacaksınız. Mesela iş başvuru formu gibi. Burada Boş Form'u seçerek işe başlayacağız. Daha sonra zaten kullandıkça diğer bölümleri kurcalayarak ta neyin ne olduğunu iyice öğrenirsiniz. Devam edelim...

4. Boş Form'u seçtik ve bu sefer karşımıza şöyle bir pencere çıktı:
İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]
Gördüğünüz gibi bazen İngilizce de olabiliyor. Otomatik olarak çeviri yapıldığı için arada böyle İngilizce kelimelerin yer aldığı bölümlere denk gelebilirsiniz. Zaten bu sorunu da Google translate'den çözebilirsiniz. Açılan bu pencerede bizden formumuza isim vermemiz isteniyor. Diğer formlarla karıştırmamak için isim vermemiz gerekir. İsim verdik ve "Devam Et" e tıkladık.

5. Devam ettikten sonra karşımıza asıl düzenleme sayfası çıkacak ve bu sayfada sol tarafta yer alan "Hızlı Araçlar" bölümünde yer alanları sürükleyerek sağ taraftaki formumuza ekleyebiliyoruz. Aşağıdaki resmi inceleyin.
İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]
Resimde gösterdiğim gibi sol tarafta yer alan araçlardan dilediğinizi forma ekleyin. Biliyorum biraz uzun bir yazı oldu ama merak etmeyin az kaldı😊.

Dilediğimiz araçları formumuza ekledik ve istediğimiz sıralamayı, düzenlemeyi yaptık. Şimdi bu formun linkini almamız gerekir. (Zaten biraz bu araçları kurcalarsanız neyin ne işe yaradığını kısa sürede anlayacaksınız.)

6. Düzenlemelerden sonra üst menüde "Yayınla" sekmesine tıklayın ve aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi embed kodunu kopyalayın.
İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]
7. Bu kodu kopyaladıktan sonra Blogger'da oluşturduğunuz iletişim sayfasına geri dönün ve yazı yazdığınız bölümde sol üst köşede olan Oluştur/HTML tuşlarından HTML olanı tıklayın ve kopyaladığınız kodu buraya yapıştırın.
İletişim sayfası için form hazırlama [kodsuz]
Blogger iletişim sayfası
8. Sayfanızı yayınlayın ve kontrol edin.

Sonunda bitti 😊. Tüm yapılması gereken önemli adımlar bunlardı. Bu arada formu geliştirmek tamamen sizin elinizde. Jotform gereken tüm her şeyi düşünmüş. Örneğin Yayınla tuşunun hemen yanındaki Teşekkür Ederiz sekmesini düzenleyebilirsiniz. Teşekkür ederiz kısmı formu doldurup gönderen kişiye, iletmek istediğiniz iletinin yazıldığı bölümdür. Buraya mesela şöyle bir not bırakabilirsiniz. "Teşekkür ederiz, mesajınız alınmıştır. Kısa süre içerisinde geri dönüş sağlanacaktır" şeklinde...

Kapanış...

Sevgili dostlarım yazı biraz uzun oldu farkındayım ama elimden geldiğince ayrıntılı şekilde anlatmam gerekirdi. Bu yüzden kusura bakmayın. Umarım faydalı bir içerik olmuştur. Açıkçası diğer form oluşturma yöntemleri ile göze güzel gelen formlar oluşturulamadığını görünce böyle bir yazı yazma ihtiyacı duydum. Bu form zaten mobil uyumlu ve kesinlikle şık bir görünümü var. Bu arada en fazla 5 tane form oluşturabileceğinizi unutmayın. Aklınıza takılan kısımlar olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Son olarak ta şu ⇢ "Blogger kayıt şablonu düzenleme (imza oluşturma)" başlıklı yazımda blog yayınlarında otomatik olarak imza oluşturmadan bahsettim. Belki bu da ilginizi çekebilir.

9 yorum:

  1. Hıımm.. bu da güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler.. ben sizin sayfanızda bu bağlantıyı aradım.. sanırım *yorum yaparken* kısmında 3. maddedeki iletişim sayfası değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Evet iletişim sayfasında ve Misafir blogger sayfasında bu yöntemle oluşturduğum formlar yer alıyor.

      Sil
  2. Benimde yıllar önceden beri kullandığım yöntem. Hem bol miktarda şablon seçeneği var hem de düzenlemesi kolay. Bloglar için ideal

    YanıtlaSil
  3. Ben de blogumda misafir blogculuğu başlatmayı düşünüyorum ve bu form bayağı işime yarayacak gibi görünüyor. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Bilenlerin gölgesinde ben de idare ediyorum. Güzel oldu. Tam da istediğim gibi. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Ben daha önce aldığım kodu yerlestirdim ama formun altında jotform çubuğu çıktı.
    Sizde göremedim. Acaba ben mi yanlış yaptım.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım :/ Jotform'un destek sayfasında, ilgili kişilerden yardım alabilirsiniz.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.