Blogger özel arama kutusu eklentisi

08 Mart, 2017
Blogger özel arama kutusu eklentisi
Blogger özel arama kutusu eklentisi
Blogger (blogspot) sayfaları için özel arama kutuları. Blogger blogları için, site içi arama kutusu eklentisi. Blogger arama kutusu widgeti...

Bu yazımda Blogger blog sayfalarına eklenen arama kutularından bahsettim... Web sitelerin çoğunluğunda site içi arama yapılabilen arama kutuları yer alır. Bu arama kutuları sayesinde site içerisinde istenilen konuların araştırması yapılır. Tabi aynı şekilde Blogger bloglarında da bu eklentiler mevcuttur.
Blog araması eklentisi
Blog araması eklentisi
Blogger'ın hazır eklentileri arasında "Blog Araması" eklentisi yer alır. Bu eklentiyi "Yerleşim" bölümünden "Gatget Ekle" seçeneği ile kolayca blogumuza ekleyebiliriz. Maalesef bu eklentinin de görünümü bir çok bloggerın hoşuna gitmez😊

Daha önce Google Özel arama eklentisinden bahsetmiştim. Bu eklentinin görünümünü kolayca düzenlemek mümkün. O yazımda burada.

Tabi alternatif seçeneklerin olması her zaman iyidir. Örneğin dün sebepsiz yere kendi blogumda da kullandığım Google Özel arama eklentisinin düzgün çalışmadığını fark ettim. Başka blogları kontrol ettim ve sorun herkes için geçerli. Bu sorun ile birlikte hemen arama kutusu eklentisi araştırmasına girdim ve ufak bir düzenlemeyle şöyle bir arama kutusu bloguma ekledim.
Arama kutusu
Tabi bu eklentiyi de hemen sizinle paylaşmak istedim. 
<style type="text/css">
#searchbox{width:300px;background:url(http://i.hizliresim.com/Ja4koo.png) no-repeat #576269}#searchbox input{outline:none}input:focus::-webkit-input-placeholder{color:transparent}input:focus:-moz-placeholder{color:transparent}input:focus::-moz-placeholder{color:transparent}#searchbox input[type="text"]{background:transparent;border:0;font:14px "Avant Garde",Avantgarde,"Century Gothic",CenturyGothic,"AppleGothic",sans-serif;color:#f2f2f2!important;padding:15px 40px 10px 20px;width:220px}#searchbox input[type="text"]:focus{color:#fff}#button-submit{background:url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrvgHf27YHK1LsQ8ih3MhmpziyuAbeHpjEwrIpS3Vuw70HgrLMF08KJMbst61SNfl_muRHUaCNloqLPXsbDTUaj0FPDGg9_EDPeAauorkYx9FMt0mAPPKKND_Qz-G0vWpiciLB24WpsRlG/s1600/search-icon.png) no-repeat;margin-left:-25px;border-width:0;width:40px;height:50px;cursor:pointer}#button-submit:hover{background:url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEz0byOoCrB4A3ha797rS9T16pIq0UuHDYVcFraggp2a8KD1AcjnHGhBdeE9ojtSSSoxGyuE8J-IujYmw8iHxWuuyO7nMo2weRlKAV_wgdQG3RTKXLf98m5yZpzpxCk59pDvfv1qgKXQ9O/s1600/search-icon-hover.png)}
</style>
<form id="searchbox" method="get" action="/search" autocomplete="off"><input name="q" type="text" size="15" placeholder="Aranacak kelime..." /><input id="button-submit" type="submit" value=" "/></form>
Kendi blogunuza eklemek için ise; "Yerleşim" kısmından "Gadget Ekle" seçeneğini seçin ve ardından HTML/JavaScrpt bölümüne yukarıda yer alan kodları ekleyin. Daha sonra kaydederek blogunuzu kontrol edin. Oldukça basit yani.

Düzenleme

Ben standart bir görünüm olsun diye 300px genişliğinde ayarladım eklentiyi. Siz yukarıda kırmızı renkle belirtiğim 300px ve -25px değerlerini değiştirerek kendinize göre eklentinin genişliğini düzenleyebilirsiniz. Ayrıca kırmızı renkle belirttiğim linkteki resmi düzenleyebilir ve gri renkli arka planı da #576269 renk kodunu değiştirerek ayarlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Şu an için bu eklentiyi kullanıyorum ama daha sonra Google Özel arama eklentisi düzenlendiği zaman tekrar o eklentiyi kullanacağım.

Bu yazımın ardından "Blogger için "email ile abone ol" eklentisi" başlıklı yazımı da bi' kontrol edin derim...

10 yorum:

  1. Navbar'da mevcut. Ben onu kullanıyorum. Blogcular navbar'ı da kaldırıyorlar. Fakat ben seviyorum. Oradan kontrol paneline geçilebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu kişi navbar eklentisini sevmiyor maalesef...

      Sil
  2. Benim Google Özel Arama çalışıyor bir sıkıntı görünmüyor. Acaba anlık bir sıkıntı mı olmuştu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün tekrar düzeldi. Yani bir günlük bir sorundu. Dün akşam tekrar bende kullanmaya başladım..

      Sil
  3. Sanıyorum arada sistemde bazı bölümlerde sıkıntı oluyor.. sonra yine düzeliyor.. ben de anlam veremiyorum.. Bu arama butonu sadece Blog Tecrübemde aranacak sözcüklerle ilgili sanırım. deneme yaptım çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazen güncellemeler yapıyor Google. Ama nedense hep zorluk çeken biz Blogger kullanıcıları oluyoruz maalesef. Bu eklentiyi kendi blogunuzda da kullanabilirsiniz. Herhangi bir arama yapıldığında sizin blogunuzdaki sonuçları gösterecektir.

      Sil
  4. Güzel sade bir eklenti olmuş. Özellikle site içi arama yapması tercih sebebi olabilir. teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen yorum kurallarına uyun. Blogunuzun tanıtımını yapmak için Misafir Blogger (http://blogtecrubem.blogspot.com/p/misafir-blogger.html) sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

      Sil
  6. Merhaba hocam, blogger da bir sayfa oluşturdum ve bu sayfa sözlük sayfası kelimeler alt alta sıralı şu şekilde;
    Kalem
    Silgi
    Defter
    ...
    Ben sadece bu sayfada arama yapacak bir search box istiyorum, aranan kelime açık mavi ile vurgulansın ve kelime eğer sayfada görünmeyecek kadar aşağıda ise sayfa o kelimenin konumuna taşınsın, böyle bir kodum var ama sorun lu ki her kelimenin yanında bir göz "👁" iconu var ve bu ikona basınca kelime tanımı vs. bütün bilgilerin açılacağı kelime sayfasına yönlendiren bir href var ama problem arama kutusunda bir şey arayınca bu emojiyd yönlendiren linkte de sonuçlar buluyor ve link sayfada görünür hale geliyor bunu nasıl engellerim, bir kod öneriniz ya da değiştirmemi düşündüğünüz bir şey var mı?

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.