Hala sıkılmadınız mı kopya içerik yayınlamaktan?

19 Mart, 2017
Kopya içerikler
Kopya içerikler
Kopya içeriklerin SEO'ya etkisi nedir? Kopya içeriklerle arama motorlarında üst sıralarda yer almak mümkün mü? Kopya içeriklerin zararları nelerdir?

Sevgili dostlarım SEO ile ilgili konulara devam ediyoruz. Bu yazımda "Kopya içerikler ve SEO" konusundan bahsettim. Özellikle bu konudan bahsetmek istedim çünkü hala blogunda kopya içerikler paylaşan yazarlarla karşılıyorum. Ve o arkadaşlara hitaben böyle bir başlık yazmak geldi içimden😊. Umarım bu yayını okurlar...

Kopya içeriklerin kesinlikle bir faydası yoktur. Başka web sitelerinde yer alan içerikleri olduğu gibi kopyalayıp paylaşmak sadece boşa vakit harcamaktır. Neden mi?

Kopya içerik paylaşanlar muhtemelen kısa yoldan gelir elde etmenin peşindedir ve kendini zeki sanarak emek harcamadan kopya içerikler paylaşırlar. Ama daha sonra anlarlar boşa kürek çektiklerini. Çünkü kopya içeriklerin paylaşıldığı siteler, bloglar kesinlikle AdSense onayı alamaz. Bu konuda tartışmaya bile gerek yok. Kopya içeriklerin paylaşıldığı sitelerin Alexa sıralamaları, PageRank değerleri yükselmez aksine düşer bu da diğer reklam firmalarının da reklam başvurularını kabul etmeyeceklerini anlamına gelir. Uzun lafın kısası kopya içerik paylaşarak para kazanmak pek mümkün değil.

SEO konusundan bahsetmek gerekirse...


SEO neydi?, arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılan tüm çalışmalardı. Kopya içerik yayınlamak ise arama motorlarında en dipte görünmek için yapılan en etkili çalışmadır. (Buna afili bir kelime bulamadım😊)

En son paylaştığım iki yazıda da söylemiştim. Botlar en kolay ve en hızlı şekilde text içerikleri tarar. Bu ne demek oluyor? Yazılar olduğu gibi Google'un hafızasına kazınıyor. Kim ne yazmış, ne zaman yazmış, hangi sitede, blogda paylaşmış hepsinin bilgisine sahip Google. Bu yüzden Google'u kandırmaya çalışmayın. Aksi halde sizi, bırakın üst sıralarda listelemeyi olabildiğince en sonlarda gösterir.

Sonlara doğru...

Dostlarım kopya içerik değilde bazen alıntılar yapabiliyor olabiliriz blogumuzda. Ama bunu yapmak da zararlı. Eklediğim videoda bu konudan bahsedilmiş, Ve sebebi de belirtilmiş.
Videodan da anlaşıldığı gibi alıntı yaparken kopyala yapıştır değilde, özet çıkarma ya da yeniden yorumlayarak alıntı yapmamız daha sağlıklı olacaktır.

Açık ve net bir şekilde özetlemek gerekirse, her hangi bir siteden kesinlikle "kopyala, yapıştır" yapmamaya çalışın... Konuyla ilgili sorularınızı yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

19 yorum:

  1. Çanakkale Savaşı ile ilgili alıntı yaptım. Bloğumda başka alıntı ya da kopya içerik yok. Ama bu alıntılar da öykülerden oluşuyor. Yani yaşanmış bir öyküyü nasıl özetleyebilirim ki. Ayy çok üzerime alındım ama 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bir yazıdan hiç bir şey olmaz. Daha sonra böyle bir şey yapmak zorunda olursan link vermeyi tercih edebilirsin. Ya da yazının fotoğrafını çekip paylaşmayı...

      Sil
    2. Link vermedim gazete alıntıları olduğu için onları belirttim sadece. Bak böyle taşlama bizi hee :)))) O kadarcık olsun. Google amca zaten ne yapsak beğenmiyor :)) Google amcayı taşla ama acayip destek olurum :))))

      Sil
    3. :) Yok yok taşlama yok :) Bir iki kopya yazı zaten hiç sorun olmaz. Asıl demek istediğim hani kopya içerik ekleyip daha sonrasını düşünmektense, link verirsin ya da gazeteyse mesela fotoğrafını çekip paylaşırsın daha sağlıklı olur...

      Sil
    4. Tamam tamam bir daha hırsızlık yok 😀 Şaka yapıyorum. Aydınlatıcı bir paylaşım oldu benim için. Bir daha çalıntı içerik yayınlamicam :)))

      Sil
  2. Blogunda bulunan bir yazıyı blogumda yayınlamak isteyen birinin teklifini nasıl geri çevireceğim diye düşünüyorum şu an,kırmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Bir kaç defa ben de geri çevirdim, umarım kırmamışımdır...

      Sil
  3. Peki birine ait konuşmayı ya da röportajı almak zorundaysak. Çünkü o kişi alanında değerli çalışmalar yapmış diyebileceğimiz biri ise ne olacak? Onun sözlerini kendimize göre yazmamız mümkün değil. Mutlaka bir kaç cümlesini alıntılamak zorundayız. Bu da aynı şekilde olumsuz kabul edilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç cümle, yayın pek sorun olmaz. Genel olarak baktığımızda kopya içerik oranının, özgün içerik oranını geçmemesi gerekir.

      Sil
  4. Kitapların arka kapağını yazmayalım mı şimdi?? Kendimce yorumlasam da ,her zaman arka kapağı da yazarım ki belki okuyucu benim yazdığımdan bir şey anlamaz diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arka kapaklarda ki yazılar her hangi bir sitede yayınlanmamışsa sorun olmaz. Ama yayınlanmışsa kitabın arka kapağının fotoğrafını çekip paylaşabilirsiniz.

      Sil
  5. O kadar ucu açık bir durum ki Kimse kopyala yapıştır yapmaz diye düşünüyorum. Elimden geldiği kadar bir şeyler yapıyorum yazı konusunda ama Kitapların arka sayfasını bazen bende yayınlamak durumunda kalıyorum. Umuyorum başıma bela getirmez :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyorlar maalesef :( Paylaştığınız yazının ne olduğu önemli değil. Başka sitede yayınlanıp yayınlanmadığı önemli. Eğer kitapların arka sayfasında yer alan yazılar başka sitede yayınlanmışsa, o sayfanın fotoğrafını çekip blogunuzda paylaşabilirsiniz. Ya da link verebilirsiniz.

      Sil
    2. Ben okuduğum kitapları kendim fotoğrafını çekerek koyuyorum Fotoğraf kısmı bana ait oluyor ama arka kapak kısmını ben çekerim olmadı oda olabilir link durumuna teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Ben alıntılama yapmanın kopya içerik olduğunu bilmiyordum. Buna dikkat ederim bundan sonra. Güzel paylaşımdı.

    YanıtlaSil
  7. Ben de kitap yorumu yaparken kitaptan alıntılar yapıyorum.Bir de bazen takvim yaprağında okuyup beğendiğim yazıları da alıntı olduğunu belirtip yayınlıyordum.Nereden aldığını belirtirsen,kendine aitmiş gibi göstermezsen sorun olmaz diye düşünüyordum.Faydalı bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Sıkılmadım. :) Zaten amacım bu alıntı yapmak. Kendi yazacaklarımı değerli bulmuyorum paylaşacak kadar. Alıntı yaptığım kitapları nette bulamıyorum. Benim gibi arayan olursa belki bir faydası olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Daha önce farklı bir sitede paylaşılmamışsa yazdıklarınız zaten hiç bir sorun yok demektir.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.