Blogger temalarındaki footer link nasıl kaldırılır?

17 Nisan, 2017
Footer link nasıl kaldırılır?
Footer link nasıl kaldırılır?
Blogger (blogspot) temalarında silinince otomatik olarak başka sitelere yönlendirme yapan footer link nasıl kaldırılır? Blogger footer link kaldırma...

Ücretsiz olarak onlarca Blogger temalarına ulaşmak çok kolay artık. Özellikle yabancı kaynaklardan çok iyi tasarlanmış Blogger temalarını indirmek mümkün. Yalnız bu ücretsiz temalarda bir sorun var, otomatik olarak başka siteye yönlendirme yapan footer link...

Peki nedir bu "footer link"


Temanın en alt kısmında tasarımın kime ait olduğunu belirten bölümde yer alan linktir. Örneğin: "Bu tema Blog Tecrübem tarafından tasarlanmıştır." gibi...

Yalnız indirilen bu ücretsiz Blogger temalarında yer alan linkler silinmiyor. Çünkü silinince otomatik olarak başka siteye yönlendiriliyor.

Peki neden?

Nedeni şifrelenmiş kodlar... Kodlar arasında silinince belirtilen siteye yönlendirme komutu yer alıyor. Ve bu yüzden footer link kaldırılmaya çalışıldığında otomatik olarak başka siteye yönlendiriyor.
Şifrelenmiş footer link kodu
Şifrelenmiş footer link kodu

Peki nasıl kaldırılır bu footer link?


.
.
.
.
.
.
.

Son son bitti! 😉😊

Dostlarım bu konuda bu kadardı. Aklınıza takılan sorular olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz. Ayrıca bu yazının ardından özel olarak derlediğim ücretsiz Blogger temalarına da bi' göz atın derim.

23 yorum:

  1. Ben silmeyi uygun bulmuyorum. Yapan kişinin emeğine saygı göstermek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim öyle yaptığımı mı sanıyorsun? İnsanları kendiniz gibi düşünmeyin. Sizi takip ediyorum, yazılarınıza yorum yapıyorum. Bu yazı başlığını okuyunca oldukça şaşırdım. Size sitemimi iletecekken bir de benim hakkımda yersiz, yalan bilgiyle kanıt göstermeye çalışmışsiniz!!
      Örnek verdiğin sora sitesine sor bakalım. Bu Poyraz senden aynı Temanın lisansını defalarca neden almış! Hem yazın hem hakkımdaki yorumun hiç de hoş değil!

      Sil
    2. Verilen siteye baktım,fiyatı görünce acaba dedim bu fiyata lisans da dahil mi diye düşündüm ancak indirilen temada footerdeki linkinde kimin adı geçtiğini bilmiyorum.
      Tema konusu gittikçe hassaslaşıyor kimin eli kimin cebinde belli olmayacak duruma geldik.
      Her halukarda böyle bir bilginin burada yer almasını şahsen istemezdim bu çakalların işine yarar.

      Sil
    3. Poyraz Hocam özür dilerim. Size sormam gerekirdi. Bu konuda yanlış yaptım ama o sitenin size ait olduğundan tam emin değildim. Aldığınız bir reklam diye düşünüyordum açıkçası. Hatta görünce nasıl böyle bir sitenin reklamını yapar diye de düşündüm. İkinci bir hatam ise o site size ait olmasa bile yine de o siteyle ulaşıma geçmem gerekirdi. Çünkü dediğiniz gibi lisans konusunda Sora Template ile ortak çalışan bir site olabilirdi, nitekim öyle de oldu. Tekrar özür dilerim...

      Sil
    4. En azından yanlıştan döndüğünüz için teşekkür ederim. Bu konuda oldukça hassas davranıyorum. Benim amacım paypal yasaklı olduğu için tema alamayanlara yardımcı olmak ve bu vesile ile tanıştığım kişiden kurulum isterse para kazanabilmek.
      Yazıya gelirsek bu işlemin iyiye kullanılacak bir tarafı yok bence. Yarın bir tema tasarlayıp footer link eklersem ve senin bu yazın sayesinde birisi linki kaldırırsa hiç iyi bir şeye hizmet etmiş olmayacaksın :):) Belki de bir gün tema satışı yapan sen bile olabilirsin.

      Sil
    5. Dün sitenizi detaylı olarak inceledim ve hoşuma da gitti. Kusura bakmayın lütfen...

      Poyraz Hocam farklı yöntemlerde bulunabilir bu o kadar zor değil. Ama konuyu fazla uzatmanın bir anlamı yok. Çözüm kısmını sildim Poyraz Hocam...

      Ayrıca tema satışları için daha önce kullandığım Themeforest.net i öneririm size...

      Sil
  2. Bir çok temanın ücretsiz olma sebeplerinden biri footerdeki o linktir yalnız.
    Size temayı ücretsiz olarak veriyor ama benim linkini tutmak zorunluluğunu da temayı indirerek kabul etmiş oluyoruz footerdeki linki kaldırılınca güncelleme de yapılamaz bazı tema eklentilerinde yani düzgün çalışmaz bir süre sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda bahsettiğim şekilde link kaldırılınca, eklentilerde sorun oluşmuyor. Ayrıca Blogger'da Wordpress gibi güncelleme söz konusu değildir.

      İnanın, verilen emeklere saygım sonsuzdur. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Bu yazı kesinlikle gerçek tema tasarımcılarına zarar vermeyecektir. Kimlere zarar vereceğini gayet iyi biliyorum.

      Sil
    2. Tasarımcılara zarar verme ihtimalini barındırdığı için yazmadım zaten gitgide sıfırdan tasarim yapmak çok emek gerektiren bişey oldu bu emeğin karşılığını da blog sahipleri vermez dolayısıyla var olan temalar üzerinde çalışılmalıdır altını çizmek isterim ki sıfırdan yapılır ama seo ayarları mobil cihaz uyumluluğu vs gibi çalışmalar da ayrı bir emektir yapılan sadece bir tema olmaktan çıkıyor beklentiler çok ve bunun emeğini tasarımcı zor alır haliyle tartışma ortamı oluşturmak da yersiz..Poyraz beyin böyle bir şey yapmayacağı kanaatindeyim sizin niyetiniz de mademki farklı yayını kaldırmak en mantıklısı.
      Kardeşlerimizi üzmeyelim isim geçti bir kere isteyen de istediği yine çekebilir.

      Sil
    3. Son cümlemi düzeltmek isterim:isteyen istediği yere çekebilir.

      Sil
    4. Söylenecek çok şey var ama konunun daha fazla uzamasını istemiyorum. Çözüm kısmını sildim...

      Sil
  3. Çok önemli ve güzel konu olmuş emeğe saygı tabi sonuçta sen bilgi olarak sunuyorsun yapıp yapmama arkadaşlara kalmış.. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Burada duyar kasan kendini beğenmişler toplanmış yine. Footer linki nedir abi, emeğe saygı ne alaka? Ücretsiz dağıtılan bir temaya footer linki koyacağına adam 10tl satsın daha iyi benim sitemde onun linki falan görünemez yok öyle dünya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünemezse kullanmazsın Git o zaman kendine tema yaptır. Hem beleşe alıp kullancaksın hem yok öyle dünya diyeceksin.

      Sil
    2. Ortada bir emek varsa kesinlikle karşılığı olmalı. Bazı tasarımcılar footer linkle yetinebilirler. Ama blog dünyasında şöyle bir durum da var. Bazı temaların gerçekten kime ait olduğunu bilinemeyebiliyor. Örneğin Sora Template de yer alan temalar Gooyaabi Template de de paylaşılıyor ve her ikisinin footer kısmında kendi linkleri var. Bu tür durumlarda ne yapmak gerekir?

      Sil
  5. Blogger Tema lisans işleri yapılır..

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle bu tarz yorumlarınız için ismini gizlemenize gerek yok, belirtmek isterim. Ben ve benim gibiler emeğin ne olduğunu gayet iyi bilirler merak etmeyin. Bu yazım emek hırsızlarına karşı paylaşılmıştır. Ücretsiz paylaşılan temalara şifrelenmiş footer linkler yerleştirerek ücretli olarak satanlara karşı paylaştım. Teknik konularda yeterli bilgiye sahip olmayan dostlarıma her zaman yaptığım gibi yardımcı olmaktan başka bir amacım yoktu.

    YanıtlaSil
  7. nasıl yapılacağını kaldırmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aldığım tepkilerden dolayı kaldırmak zorunda kaldım. Ama pek te önemi kalmadı artık. Çünkü daha profesyonel bir lisanslama sistemi kullanıyorlar.

      Sil
    2. Lütfen geri yükleyin. Şuan benimle aynı sorunu yaşıyan bir çok insan var.

      Sil
    3. Merhabalar, maalesef çözüm kısmını geri eklesem dahi işinize yaramayacaktır çünkü, daha farklı yöntemler kullanılmakta artık. Düşük ücretler karşılığında tema satın almanızı öneririm.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.