Blogger'ı neden küçümsüyorlar?

08 Nisan, 2017
I power Blogger
I power Blogger
Kişisel bloglarda Blogger kullanılmalı mı? Google Blogger'ın avantajları dezavantajları nelerdir? Neden Blogger (blogspot) küçümseniyor?

Merhaba dostlar. Bazı sağlık problemlerinden dolayı bir süre aranızda yoktum. (Ufak bir kaza...) Neyse ki şu an iyiyim ve tekrar aranızdayım. Bu yazımda Google Blogger'a yapılan haksızlıklardan bahsettim...

Bildiğiniz üzere Google, Blogger adlı ürünü ile bizlere kişisel blog siteleri açma imkanı sunuyor. Blogger ile ücretsiz host ve ücretsiz subdomain (alt alan adı) sağlıyor. Bu sayede biz yazmayı sevenler hiç bir şekilde ücret ödemeden internet dünyasına içerik sağlıyoruz. Blogger ile kazanç sağlayan yazarlardan bahsetmiyorum bile.

Ne eksiği var Blogger'ın?


Bir çok web master SEO konusunda ücretsiz içerik yönetim sistemlerini tavsiye etmiyor. Özellikle çok kullanılan Blogger'ı. Halbuki bu konuda yanıldıklarını ispatlayan bir çok blogger dostlarımız yayın hayatlarına hala devam ediyorlar. Örneğin blog, kişisel blog yazılınca ilk sayfalarda yer alan yazarlar gibi.

Peki ücretli kurulan kişisel blogların ne fazlası var?


Sözde profesyonel olarak kurulan kişisel blogların çoğu için Wordpress kullanılıyor. Belirli bir ücret karşılığında host ve domain alınıyor. Ardından bu ürünler Wordpress içerik yönetim sistemiyle entegre ediliyor ve içerik eklenmeye başlanıyor. Ücret ödenerek kurulan bu sistemin belirgin iki önemli avantajı mevcut. İlk özellik tema seçeneğinin fazla olaması bir sonraki ise kurumsal mail sistemi.

Bunlar Blogger'da yok mu?

Tabi ki bu özellikler Blogger'da mevcut. Blogger'ın geçtiğimiz günlerde eklediği yeni temalarla birlikte artık tema sorununun ortadan kalktığını düşünüyorum. Nitekim yeni temalar oldukça başarılı. Kurumsal mail sistemi için ise daha önce paylaştığım iki içerik sorunu çözüyor. Sadece bir alan adı satın almanız gerekiyor. İstediğiniz alan adını GoDaddy'den uygun fiyata almanız mümkün. Alan adı satın aldıktan sonra, Blogger'a entegre etmeniz gerekiyor.
Ardından daha önce paylaştığım "Yandex kurumsal maili Godaddy domaine entegre etme" başlıklı yazım ile bu alan adını Yandex kurumsal mail sistemine entegre etmeniz gerekiyor. Bu işlemlerin ardından dilediğiniz mail adresini almanız mümkün. Örneğin umit@blogtecrubem.com gibi.

Sonlara doğru...

Bu konuda bu kadardı sevgili dostlar. Blogger'ın diğer sitelere göre daha hızlı indexlendiğini, kullanımının oldukça basit olduğunu, diğer Google ürünleri ile kolayca entegre edildiğini de unutmayalım.

Gönül rahatlığı ile Blogger'ı kullanabilirsiniz...

23 yorum:

  1. Bloggerin Google'ın bir ürünü olması tercih sebebidir elbette Google kendi ürününe öncelik tanır diye düşünüyorum.
    Blogger'da hoşuma gitmeyen bir tek şey var içeriğin tamamen bende olmaması yani host hizmeti ile ilgili daha kişisel çözümler üretmesi süper olur.
    Bu arada çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öncelik tanıyor. Teşekkür ederim..

      Sil
  2. Bu konuyu yıllardır duyuyorum..Blogger veya wordpress tercih sebebidir. Wordpress daha kaliteli görünse de(daha önce kullandım) blogger gibi olmuyor. Google servisleri ile olan bağlantısı bile tek başına tercih sebebi iken kolay kullanımı ve blog denince ilk akla gelenin blogger olması gibi yönleri de var. Gereken sabır gösterildiğinde blogger altyapısı ile ne kadar başarılı olunduğu ve olunabileceği inkar edilemeyecek gerçektir. Herkes keyfine göre davransın ama bu kötü şu iyi demesin. Hangi yöntem içinize siniyorsa onu kullanın ama blogger kullanıcıları olarak blogspot'u tavsiye ederiz. Geçmiş olsun, hoş geldin Ümit kardeşim

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun, bir süredir yayın olmayınca merak ettim ama aklıma kaza gelmedi.. :/ Blogpost un ilk zamanlarında wordpress e geçen olmuştu.. önce anlam veremedim ancak daha iyi olduğu yönünde söylemler vardı.. bu arada daha dün blogger sayfama giremedim uzunca bir süre 502 nolu hata verdi.. daha önce de başka sorunlar yaşadım.. google+ ya geçiş yapmamız için dayatmalar var..cidden artık canım sıkılıyor gittikçe bu sistemden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Kullanım kolaylığı konusunda Blogger'ın daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabi Wordpress'i denemenizde fayda var. Yalnız bahsettiğiniz sorunlar diğer sistemlerde de görülebilir.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun.Aramıza tekrar dönmenize sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Bu konuda daha önce neden Blogspot neden Blogger isimli bir yazı hazırlamıştım. Maalesef bloggera domain entegre ettiğinizde SEO açısından kayıp yaşıyor. Ama indexlenme hızı daha iyi. Üstelik tün Blogger servisleri ile de uyum içinde çalışabiliyor. Yeni temaların amp güncellemesine uygun olmaması da Google ın bir diğer hatası.

    En önemli nokta ise insanların Blogspot uzantılı bir bloga amatör gözüyle bakması... Blogger kullanıp çok profesyonel tasarıma ve İçeriğe sahip birçok blog varken bu ön yargı gereksiz.

    Wordpress in hız konusunda optimize edilebilir olması büyük bir avantaj.

    Mesela tarayıcı önbellek hafıza özelliği wpde kullanılabiliyor ama Blogger için böyle bir imkan yok.

    Blogger da ipler tamamen Google ın elinde bir sabah bir kalkmışsınız blogunuz uygun olmayan içerik nedeniyle iptal edilmiş nadir de olsa bu yaşanıyor. Bunu engellemek içinde benim yaptığım gibi günlük yedek almak iyi olacaktır.

    Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domain konusu için şunları söyleyebilirim: Blog açıldığında kısa sürede karar vermek gerekir, ya özel alan adı ile devam edilmeli ya da blogspot.com uzantısıyla devam edilmeli. Aksi taktirde indexlenme süresi uzayacaktır. Tabi AMP uyumlu olması güzel olurdu. Ama Blogger'a eklenebileceğini duymuştum, tabi araştırmak gerekir. Oldukça önemli bu konu.

      Tabi Wordpress bazı konularda avantajlı olabiliyor ama genel olarak blog yazarlarına bakılınca çoğunun Wordpress kullanabilmesi için ücretli olarak destek alması gerekiyor. Bu da yine Blogger'ı avantajlı kılıyor.

      Her gün olmasa da ben de haftada bir yedek almaya çalışıyorum. Bunu hatırlattığınız iyi oldu.

      Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için..

      Sil
  6. Merhabalar, teşekkür ederim. Tabi...

    YanıtlaSil
  7. İşin doğrusu ben bir çok bloggerin optimizasyonun ne olduğunu dahi bilmediğini ve buna ihtiyaç duymadığını düşünüyorum. Genel anlamda amatör ruhla ve çok iyi içerik giriyorlar. Tam bir sahiplenme hissi oluşuyor. Bunun yanında kategori oluşturulamaması en büyük eksikliği bence.

    Güzel yazı olmuş. Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size. Çok iyi içerikler hazırlanıyor...

      Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Geçmiş olsun. Blogger tema güncellemesi ile kendini biraz daha tercih edilebilecek hale getirdi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yeni temalar oldukça güzel bence de. Teşekkür ederim...

      Sil
  9. Ben blogspotu seviyorum. Hatta googledan herhangi bir şey ararken bile sonuna blogspot ekliyorum ki oradaki sonuçları göstersin. Buradan okumayı diğer sitelerden okumaktan daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... Hakikaten değerli içerikler hazırlanıyor blog sayfalarında. Kıymeti bilinmesi gerekir hepsinin.

      Sil
  10. Geçmiş olsun.Bende hep merak etmiştim arada ne fark var diye.Bilgi için Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım faydalı olmuştur. Çok teşekkür ederim...

      Sil
  11. Blog hayatındaki başarısızlığa kılıf arayanlar genelde wordpress e geçmeyi planlıyorlar. Elbette üstün yanları vardır ama kişisel bir blog için blogger ın yetemeyeceği şey yoktur.

    YanıtlaSil
  12. Geçmis olsun. Bloggeri ben de rahat kullanimi nedeniyle seviyorum. Bircok blog alan adi bile almadigi halde bence cok basarili yayinlar yapiyor.

    YanıtlaSil
  13. Kişisel Blog için Blogspot size yeter başlıklı yazımda bu konuyla ilgili görüşmelirimi dile getirmiştim... Bence bu yazı wordprese geçmeli miyim? diye düşününlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir makale... kalın sağlıcakla...

    * * *

    https://ahmetaskin.blogspot.com.tr/2017/02/kisisel-blog-icin-blogspot-size-yeter.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınladığınız ve geri dönüş yaptığnız için ben teşekkür ederim...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.