Hayalini kurduğunuz arabaya sahip olmak çok kolay!

28 Haziran, 2017
Birarabam
Birarabam
Araba almak gelişen ve değişen şehirleşme hayatında lüksten öte ihtiyaç halini aldı. Araba tutkusu öylesine arttı ve büyüdü ki artık neredeyse bir evde iki araba bulunmaya başladı.

Her insanın arzusu ve isteği olan gönlündeki arabaya sahip olmaktır. Sürekli gelişen teknolojiye bağlı olarak araçlarda birbirinden güzel ve değişik özellikleri nedeniyle insanları cezp eder. Araç sahipleri elindekinden daha iyisi, daha kullanışlısı ve lüksü olsun arzusuyla araçlarında değişikliğe giderler. Araba almaya karar veren kişi yeterli bir birikime sahipse aracını peşin alacağı için şanslıdır. Ancak ekonomik durum nedeniyle yeterli birikime sahip olmayanlar ise bankalardan taşıt kredisi kullanarak satın alabilirler.

Banka kredisiyle araç almak daha cazip ve avantajlı olsa da bankadan kredi çekemeyecek durumda olanlar nasıl araç sahibi olabilir? Bunu da düşünen galeri piyasası bankadan kredi çekemediği için araç alamayan kişilerin yardımına koşuyor. Senetle araba satarak faizden kazanmak isteyen galeriler yaptıkları ticaretten kazanıyorlar hem de müşterileri gönlündeki araca sahip olabiliyorlar. Son yıllarda kredi kartı ve banka kredileri nedeniyle kişilerin kredi notu da düşmeye başladı. Kredi notu nedir? Diyenler için kredi notunun yüksek olması demek ise bankadan kredi çekebilecek duruma sahip olan ve bankalar karşısında karnesi iyi durumda olan kişileri anlatır. Kredi notu düşük olan kişilerse bankalarla olan ilişkilerinde borcuna sadık kalmayarak düzensiz ödeyen kişileri anlatır. Bu durumda olan kişilere banka yeniden güvenmek istemediği için kredi başvurusunu da genelde olumsuz sonuçlandırır.

Banka kredi notu düşük kişilerinde hayal ettiği araca sahip olma hakkı olduğunu düşünen ve ikinci el araç piyasasını canlandırmak isteyenler senetle satış yoluna giderler. Araba ihtiyacı olan ve araba almaya karar veren kişiler bankadan çözüm yolu bulamadığında senetle araba satan yerleri araştırmaya başlıyor. Uygun faiz koşullarıyla % 40 araç bedelini alarak kalan tutara yapılan vadeyle herkes ihtiyacı olan arabayı alabiliyor. Senetle araba al diyerek gönlündeki aracı almaya karar verenler sistemin güvenilir olup olmadığı hakkında da düşünebilirler. Senetle araç satan galeriler ellerinde hukuki belge olduğu ve sattıkları aracı sizin üzerinize geçirirler ve sadece ruhsata satılamaz şerhi konulur. Bu durumda galeri kendini sağlama aldığı için aracını da gönlü rahatlığıyla satar. Senetler gününde ödendiği sürece senetli sistem güvenilir yollardan birisidir.

2 yorum:

  1. Peki bu durum 2.el araçlar için de geçerli midir

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.