Peki YouTube için SEO?

23 Haziran, 2017
YouTube için SEO
YouTube için SEO
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama son zamanlarda bloggerlarda videolar yükler oldu YouTube'a. Tabi bu çok şahane bir atılım. Hatta geçenlerde ben bile video çekmeyi düşünmedim değil. Ama unutmayalım ki YouTube'da da SEO söz konusu...

Videoların daha çok izlenme alması, daha çok tavsiye edilmesi için bazı ayarların yapılması gerekir. Bu yazımda da bir den fazla kaynakdan derlediğim önerileri sizlerle paylaşıyorum.

"Ya nedir bu SEO? Her yerde karşımıza çıkıyor" dediğinizi duyar gibiyim😊

Dostlarım, ilk bahsedeceğimiz kısım videonun başlığı. Video başlığının ortalama 60 karakter olması öneriliyor. Tabi başlık eklerken kısa sürede indexlenen YouTube içeriği yani sizin videonuz, Google ve benzeri arama motorlarında da kısa sürede yer alır. Bu yüzden başlığınız hitap ettiğiniz kesim için oldukça önemlidir. Tabi video başlığının içerikle de alakalı olması oldukça önemlidir. Uzun lafın kısası ilgi çekici, kısa ve öz başlık eklemeniz gerekir.
Şöyle bir uyarıda da bulunmak isterim. YouTube'da acemilerin yaptığı büyük bir yanlış var, içerikle alakası olmayan başlıklar eklemek. Bu durum sanıldığının aksine ön sıralara çıkmak yerine daha da arka sıralara düşmesine neden olur videoların. Çünkü içeriğin başlıkla alakası olmadığını anlayan izleyici kısa sürede videoyu izlemekten vazgeçecektir. Bu da videonun alt sıralara düşmesine neden olacaktır. Hatırlarsanız bu durum blog sayfalarımız için de geçerliydi. 🔗

Bu arada video başlığı konusunda şu siteden de faydalanabilirsiniz ⇒ keywordtool.io/youtube

Bir diğer kısım ise açıklama kısmı dostlarım. Açıklama kısmını normal blog sayfanız gibi düşünebilirsiniz. Videonuzun içeriği ve hitap edeceği kesim için ilgili anahtar kelimeleri barındıran 250 300 kelimelik açıklama eklemeniz oldukça etkili olacaktır. Tabi özgün içerikler...

Etiketler de var! Etiketler videonuzun bulunmasını kolaylaştıracaktır. Bu yüzden etiket kısmına videonuzun ilgili olduğu konularla ilgili anahtar kelimeleri eklemeyi unutmayın.

Kategori seçimi, kart kullanımı, diğer videolarınıza bağlıntı verme gibi küçük ayarları da yapmayı unutmayın. Zira bu ufak düzenlemeler oldukça faydalı olacaktır.

Son olarak da şu küçük resimlerden bahsedeceğim. Diğer büyük kanallardan mutlaka görmüşsünüzdür. Her bir video için bir küçük resim eklenir. Bu küçük görseller de oldukça önemlidir. Sağda solda önerilen videolarda küçük resim ne kadar başarılı ise tıklanma oranı da o kadar fazla oluyor.

YouTube videolarınıza küçük resim hazırlamak için daha önce paylaştığım "İçerikleriniz için özgün görseller hazırlayın!" başlıklı yazım size yardımcı olacaktır. Bu yazımda bahsettiğim sitede fotor adlı sitede küçük resim hazırlamak oldukça basit.
YouTube için küçük görsel hazırlama
YouTube için küçük görsel hazırlama
Konuyla ilgili takıldığınız yerler olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.