Vay be, WhatsApp'e bak sen!

28 Temmuz, 2017
WhatsApp
WhatsApp
Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ile ilgili yeni veriler paylaşıldı. Yeni verilere göre günlük aktif WhatsApp kullanıcı sayısı tam tamına 1 milyar!

Günümüzde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp gücüne güç katmaya devam ediyor. Gencinden yaşlısına herkes WhatsApp kullanıyor. Özellikle yurt dışı aramalarında ve konum göndermede benim de sık kullandığım bir uygulama olan WhatsApp, her gün 1 milyar kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Dünyanın nüfusu kaçtı? Ben söyleyeyim, 7.5 milyar 😊👊

İşte,  Facebook şirketine bağlı olan WhatsApp'ın güncel kullanım verileri:

WhatsApp
Yukarıdaki veriye göre kullanıcılar bir günde 55 milyar mesaj, 4,5 milyar fotoğraf ve 1 milyar video gönderiyor. Bu arada WahstApp, şu anda telefonların normal mesaj uygulamasından çok daha fazla kullanılıyor.

Facebook Messenger ise aylık 1.2 milyar aktif kullanıcıya sahip. Instagram ve Snapchat ise sırasıyla 250 milyon ve 160 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip.

Bu rakamlar insanın başını döndürüyor...

Bu arada ShiftDelete.Net'in kurucusu Hakkı Alkan ve HaberTürk Gazetesi yazarı Mahmut Sancak'ın dediklerine de kulak vermenizi tavsiye ederim. Zira günlük 1 milyar kişinin kullandığı WhatsApp beleşe çalışmıyor değil mi? Mutlaka izleyin ↴

16 yorum:

  1. Gerçekten vay be dedirtecek kadar olmuş :)
    Bu gidişli yakında 5 milyara yaklaşır, çünkü neredeyse ilköğretim 1.sınıfa giden çocuğun elinde bile akıllı telefon var artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle, hızla artıyor akıllı telefon kullanımı...

      Sil
  2. bir program ıcın cok buyuk degerler.. fakat bu kadar kullanıcı varken bıle bence rakam cok az kalmıs. dünyanın nufusunu dusunursek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 milyar bence çok iyi rakam. Ama videoda bahsedildiği gibi asıl soru bu uygulamalar neden ücretsiz? Özellikle Whatsapp tamamen ücretsiz. Yılda 1 liradan bahsediliyor ama benden kesildiğini hatırlamıyorum.

      Sil
  3. Rehberimdeki amca, hala ve teyze dediğim daha telefon kullanmayı bilmeyen kişilerin whatsapp kullandığını gördüğümde bu rakam aklıma gelmişti. 😀 Daha neler görcez bakalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bu teknoloji çok ilginç hal aldı :) Sonumuz hayrola...

      Sil
  4. 1890 gibi bir tarihte, büyük bir İngiliz gazetesinin ünlü bir yazarı, köşesinde: "Artık telefon da icat edildi. teknolojinin sonuna geldiğimizi düşünüyorum. bundan sonra büyük bir icat yapılabileceğini düşünmüyorum" demişti. nerelere geldik o günlerden. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hakikaten nerelere geldik. Ama bundan sonra daha farklı gelişmelere şahit olacağız. Özellikle yapay zekayla birlikte...

      Sil
  5. Bloglarda bu kategori de aslında, hayatımızla ilgili dünya kadar bilgi paylaşıyoruz. Videoyu da izledim çok güzel bir konuşma olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Mahmut Sancak özellikle bu konuda bizi ciddi anlamda aydınlatıyor.

      Sil
  6. Bu akıllı telefon ve tabletlerle mesaj yazmak daha kolaylaştı. Çok kullanılmasını biraz da buna bağlıyorum. Otobüslerde gençlerin habire mesajlaşmalarını hayretle izlerdim. Ben mesaj yazmayı hiç sevmiyor, aramayı tercih ediyordum çünkü. Bir harf yazabilmek için bir tuşa 3-5 kere basmak çok can sıkıcı bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bir çok konuda kolaylık sağlıyor. Ben özellikle yurt dışında yaşayan akrabalarımı aramak için kullanıyorum.

      Sil
  7. Whatsapp reklamsız nasıl para kazanıyor diye düşünürken çok kısa bir zaman önce bu yanıtla karşılaşmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok şeye dur dememiz gerekiyor ama nerede...

      Sil
  8. WhatsApp eğer telefonumdan silersem ne olur merak ettiğim bir uygulama. Mesela gruplardan çıkar mıyım? Ya da ben uygulamayı sildiğim sırada bana yazılan mesajlar daha sonra yüklediğimde bana geri gelir mi? Biraz whatsappsız bi dönem geçirmek istiyorum açıkçası ama bu sırada insanların haberi olmasın istiyorum ve o arada yazılan mesajları kaçırmak da istemiyorum var mıdır bir yolu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. WhatsApp ile ilgili bu kadar ayrıntılı bilgilere sahip değilim açıkçası ama sanırım uygulamayı kaldırdıktan sonra gönderilen mesajlar size ulaşmıyor.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.