Mobil için 'Sayfa düzeyi reklamları' ekleyin!

11 Ağustos, 2017
Kişisel blogum
Kişisel blogum
Blogger (blogspot) bloglarımıza sayfa düzeyi reklamları nasıl ekleriz? Blogumuza mobil cihazlarda görünen AdSense reklamları nasıl ekleriz?

Dostlarım AdSense ile ilgili konularda adım adım ilerlemeye devam. En son paylaştığım "AdSense onayının ardından bloga reklam nasıl eklenir?" başlıklı yazının ardından şimdi ise bloga nasıl sayfa düzeyi reklamları eklenir ondan bahsedeceğim.

İlk olarak Sayfa düzeyi reklamları nedir, ondan bahsedelim


Sayfa düzeyi reklamları mobil cihazlarda blogumuzda uyumlu olarak görünen AdSense reklamlarıdır.
Sayfa düzeyi reklamları
Zaten bu tarz reklamlara daha önce mutlaka denk gelmişsinizdir, özellikle mobil uygulamalarda. Bu reklam türüyle ziyaretçilerinizi rahatsız etmez ve AdSense kazancınızı arttırabilirsiniz. Dün kendi kişisel blogum için denediğim reklam türü açıkçası benimde çok hoşuma gitti.
Blogumdaki reklam
Kendi telefonumdan aldığım ekran görüntüsü yukarıda. Bir diğer reklam türü olan tam ekran reklamı ise gördüm ama ekran görüntüsü almayı unuttum. O da gayet güzel duruyor. Yani bir önceki yazımda bahsettiğim kodları eklenti olarak eklemeye gerek kalmıyor. Özellikle mobil uyumlu olmayan temalarda sorun oluşturabiliyor. Ama bu yöntem oldukça güzel.

Şimdi gelelim bu reklam türünü blogumuza eklemeye


Yapacaklarımız çok basit. İlk olarak AdSense hesabımıza ulaşıyoruz. Sol tarafta yer alan sekmeler arasında sırasıyla Reklamlarım > İçerik > Sayfa düzeyi reklamlar a tıklıyoruz ve ardından aşağıdaki sayfaya ulaşıyoruz.
sayfa düzeyi reklamları
Bu sayfada kırmızı renkle belirttiğim iki kısmı da tıklayıp Kodu al seçeneğini seçiyoruz. Ardından küçük pencerede beliren kodları kopyalayıp, blogumuzun kodları arasına yerleştiriyoruz.

Blogumuzun kodları derken?


Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan Tema ardından HTML düzenle seçeneğini seçip kodların olduğu sayfaya ulaşmak mümkün. Burada Ctrl F yardımıyla:
<head>
kodunu buluyoruz. Ve hemen altına AdSense sayfamızdan aldığımız kodları ekliyoruz. Bundan sonra kaydedip çıkmamız gerekirdir ama kaydederken ufak bir sorunla karşılaşıyoruz. O sorunu gidermek için ise AdSense'den aldığımız kodların arasında olan async kodunun yerine
async=''
kodunu eklememiz gerekiyor.

Bu işlemin ardından kaydetme işlemi başarılı olarak sonuçlanacaktır. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Bende şu reklam işinden çıksam mı diye düşünmeye başladım karışık geliyor bu tür şeyler bana😉😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o kadar da karışık değil ;) Bilmek gerek...

      Sil
  2. Yeni yeni reklam çeşitleri geldi.Mobil kullanımın masaüstü cihazlardan daha fazla olması nedeniyle.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.