İlk kez bir gezegen keşfettik! 👏

14 Ağustos, 2017
Gezegen keşfettik! 👏
Gezegen keşfettik! 👏
Bilim insanlarımız tarihte bir ilki gerçekleştirdi ve 212 ışık yılı uzakta olan bir gezegen keşfetti. Gezegene "Türk" veya "Atatürk" ismi verilmesi düşünülüyor.

Keşfedilmesi oldukça zor olan gök cisimleri gezegenler, güneş ışınlarından dolayı kolay kolay keşfedilemiyor. Haliyle uzun süren çalışmalar neticesinde keşfediliyor.

Genelde sıkça ismini duyduğumuz NASA tarafından gezegenler keşfedilse de bu sefer kayıtlara eklenen gezegen Türk bilim insanları tarafından keşfedildi. Ne mutlu bize! 👏

Ankara Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’nde görevli 3 Türk bilim insanı ile bir doktora öğrencisi tarafından keşfedilen yeni gezegen, dünyadan yaklaşık 212 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.
Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz
Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz
Antalya Bakırlıtepe Ulusal Gözlemevinde bulunan yeni gezegen, güneş sisteminin en büyük gezegeni olan Jüpiter’in 1.5 katı büyüklüğünde. Gezegende yaşam ihtimali bulunmasa da yaklaşık 10 yıldan beri araştırmalar yapan Türk bilim insanları için son derece güzel bir gelişme oldu.

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya göre 1.5 metre aynaçaplı Rus-Türk ortak yapımı teleskop tarafından bulunan gezegenin, Türk veya Atatürk isimlerinden birine sahip olacağı düşünülüyor.

Ulusal anlamda uzay yolculuğunda ülkemizin adının da yer alması hakikaten onur verici, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

9 yorum:

  1. Gururlanmamak elde mi

    Bir kez daha Ne Mutlu Türküm Diyene..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir başarı. Devamının gelmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Gerçekten çok büyük bir başarı ve onur verici bir keşif. Bize bu onuru ve gururu yaşatan bilim insanlarımıza çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, evet gerçekten de onur verici. Teşekkürler değerli yorumunuz için.

      Sil
  4. Nasıl güzel bir haberdir bu! Başarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim ve başarıların devamını dilerim. Fakat isim olarak Türk yada Atatürk ten daha büyüğünü önereceğim. Bence gezegene Ekber adını verin. O olmasaydı ne bu gezegen ne başka gezegen ne de biz olacaktık. Allah-u Ekber.

      Sil
    2. Hep birlikte göreceğiz, bakalım ne isim verilecek...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.