SEO (Search Engine Optimization) nedir?

01 Ağustos, 2017
SEO nedir?
SEO nedir?
Sizlerinde bildiği gibi yazıya nasıl giriş yapacağımı hala yazılara nasıl giriş yapacağımı öğrenemedim fakat bir şekilde girmem gerekiyor bende olaya bodoslama giriş yapıyorum 😊, SEO nedir?

Bu içerik Teknolojiyle Beraberiz (teknolojiyleberaberiz.blogspot.com) adlı blog tarafından Blog Tecrübem için hazırlanmıştır. Teknolojiyle ilgili gelişmelerden haberdar olmak için Teknolojiyle Beraberiz adlı blogu ziyaret etmeyi unutmayın!


SEO (Search Engine Optimization), kısaltmasıdır. Buda demek oluyor ki SEO işlemleri ile web sitelerini daha kolay bir şekilde taraması için yapılan teknik kriter düzenlemelerdir. Biraz daha açmak gerekirse Google'da üst sıralara çıkmanızı sağlayan teknik özelliklerin bütününe SEO denir. Peki üst sıralara çıkmak için neler yapmalıyız maddeler halinde sizler için hazırladım.

Şablon - Blog tasarımı

Okuyucuyu sıkmamak adına içerik dışında başka şeyler de yapılabilir buda bence güzel bir blog tasarımında yani blog şablonlarından geçiyor diyebilirim. Bu kullanacağınız şablonlar için aslında pek de yazılım bilmek gerekmiyor internet ortamında yeteri kadar Blogger temaları adı altında pek çok düzenlenebilir tema bulunuyor fakat her türlü temayı kullanmamamız gerekiyor çünkü SEO uyumlu olmayabilir ve buda sizin Google'da görünmez olmanız anlamına gelebilir.

Etiket başlıkları

'Etiket nedir?' bilmeyenler için belirtiyorum. Kısaca anlatmak gerekirse 'Google' arama yaparken 'anahtar kelime' olarak adlandırmak istiyorum kafanızda daha iyi yer tutması için bu anahtar kelimeleri kullanır. Etiketde bir blog için insanda su ne kadar önemli ise Blog'da da etiket o kadar önemli diyebilirim yani etiket yönetimi konunuza özel olarak ayarlamalısınız.

ROBOT t.x.t

Arama motoru tarayıcılarının sitenizde erişmesini istemediğiniz yerleri gösteren ve sitenizin kök dizininde bulunan bir dosyadır. Dosya, küçük bir komut setine sahip bir protokol olan Robotları Engelleme Standardı'nı kullanır. Fakat bunu kullanırken biraz dikkatli olmanız gerekiyor Aksi takdirde Google'da gerçekten görünmez olabilirsiniz.

Sosyal medya kullanımı

Sosyal medya blogların tanınmasında  gerçekten çok faydalı  bir internet ortamı diyebilirim. Hatta bunu inkar edende olacağını zannetmiyorum. Bir blog sahibi iseniz gerçekten sosyal medyayı iyi kullanmalısınız sosyal medya artık herkesin kullandığı bir ortam olduğundan belki de yeni okuyucularınızın dikkatini buradan çekebilirsiniz.

6 yorum:

  1. SEO çok geniş kapsamlı bir olay ya. Tavsiyeler için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle dediğiniz gibi çok kapsamlı bir olay ama elimden geldiğince dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.

      Sil
  2. 2 ay öncesine kadar SEO nedir,ne işe yarar bilmiyordum.Ama blog sayfamda yaşadığım bazı problemlerden sonra aldığım teknik destek yardımıyla tanışmış oldum bu kavramla.Sonuçta temam,tasarımım,gadget,kodlama ayarlarımla beraber SEO ayarım da yapılmış oldu.Paylaşımınız hem önemli hem de açıklayıcı bilgiler içeriyor...

    YanıtlaSil
  3. Google'da ilk sayfada çıkmak istiyorsanız Seo'ya uygun yazılar yayınlamalısınız. Ama bence öncelikli amaç okuyucuya fayda sağlamak.Yüzde yüz seoya uygun bir yazı eğer okuyucuya hiçbir katkı sağlamıyorsa önemi yok.Bu arada Teknolojiyle Beraberiz sitenizi beğendim.Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Benimde sizin blogunuzu inceleme fırsatım oldu gayet şık bir tema ve içeriklerinizde makineye ilgim olmamasına rağmen gözüme çarptı. Başarılar :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.