İnternette ortalama ne kadar vakit geçiriyoruz?

23 Kasım, 2017
İnternette ortalama ne kadar vakit geçiriyoruz?
İnternette ortalama ne kadar vakit geçiriyoruz?
Değişen yaşam şartları ile birlikte hayatımızın hemen hemen her alanında varlığını gösteren dijital dünyayı kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Sağlık sektöründen iletişime, alışverişten medyaya kadar her alanda interneti kullanmak mümkün artık. Peki hiç düşündük mü 7.6 milyar insanın anında ulaşabileceği bu dijital dünyayı bir günde ne kadar kullanıyoruz? Günümüzün ne kadarını internet denilen bu ağda harcıyoruz?

İnternet kullanımı sayesinde ihtiyaç duyduğu her türlü bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilen 7,6 milyar insan dünyada meydana gelen gelişmelerden anında haberdar oluyor ve interaktif bir iletişim kuruyor. Bu gelişimde Türkiye ise kullanıcı sayısındaki artış sayesinde ortak buluşma noktası haline gelen internette günde 6 saat 46 dakika zaman geçiriyor. Bu noktada markalarını, görünür ve kalıcı platformlara taşımak isteyen girişimciler dijital dünyanın gücünden yararlanıyor. Daha fazla insana ulaşması ve kullanım sayısının her geçen gün artmasıyla internet ve mobil platformlar değerli bir pazar haline geliyor.

Peki sosyal medya?


We are Social 2017 verilerine göre Türkiye’de nüfusun yüzde 60’ı günün 3 saat 1 dakikasını sosyal medya kullanarak geçiriyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının en fazla kullandığı sosyal ağ ise yüzde 57 ile YouTube oldu. YouTube’u yüzde 56 ile Facebook ve yüzde 45’le Instagram takip ediyor.
Kaynak: Wearesocial.com, Teknolojioku.com, Pembeteknoloji.com.tr

3 yorum:

  1. Bu oranlar bana göre çok fazla yüksek. Resmen internet alemine bürünmüşüz.

    YanıtlaSil
  2. Bu 6 saat 46 dakikayı ben tamı tamına dolduruyorum.!

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.