Apple, sen kimi kandırıyorsun dostum?

26 Aralık, 2017
Apple
Apple
Geçtiğimiz günlerde Apple ile ilgili yayınlanan haberi okumuşsunuzdur. Neydi o haber, hatırlayalım:

Apple’ın akıllı telefonları iPhone’lar konusundaki en büyük komplo teorisinin gerçek olduğu, bizzat Apple tarafından doğrulandı. Apple eski telefonları yavaşlattığını kabul etti. Haberin tamamı...

Bu bir komplo teorisi değildi. Samsung'un S serisinden S3, S4, S5 canavar gibi çalışırken Apple'ın telefonları gittikçe yavaşlıyordu. Bunun bizzat canlı şahidi de benim. Şu an mesela temiz kullanılmış bir Samsung S5 eski ihtişamını korurken iPhone 5 sönük kalıyor. Çünkü her güncelleme de telefon yavaşlıyor ve düzgün çalışmıyor. Sebebi ise genelde fiziksel sorunlardan, aksaklıklardan olduğu düşünülüyor. Ama değil. Ne oluyorsa o güncellemelerden sonra oluyor.

Apple'ın yaptığı açıklamada telefonları neden yavaşlattığı bilgisi de yer alıyor:


Ancak dev şirket bu politikayı insanları yeni telefonlar almaya zorlamak için uygulamadığını dile getiriyor ve eski telefonların zaman geçtiğinde yüksek performans sergilemeye devam etmesi halinde ağır bir enerji tüketimine neden olduğunu ve beklenmedik şekilde kapanarak kullanıcıları mağdur ettiğini savunuyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen şirket, pilin “eski” veya “yeni” olması durumuna göre telefonda performans ayarlaması yaptığını iddia ediyor.

Kim inanır bu yalana? Kadir... 


Fiziksel olarak değişen bir parça olmadığı halde nasıl oluyor da performanstan bahsedilebiliyor ki? Aynı telefon, aynı özellikler. Siz yazılımıyla oynamadığınız sürece değişen bir şey olmayacak ki. Sonuçta yine Instagram, Facebook gibi aynı uygulamalar kullanıyor. Sizce de bu bir yalan değil mi?

Neyse ki ilk dava açıldı!


Los Angeles’ta yaşayan Stefan Bogdanovich isimli bir abimiz, sahip olduğu iPhone 8’in Apple tarafından yavaşlatılmasının Apple ile aralarındaki sözleşmeye aykırı olduğunu ve Apple’ın bu yöntemle kendisini yeni telefon almaya zorladığını, sahibi olduğu iPhone 8 telefonu ise kullanılamaz hale getirdiğini iddia ederek şirkete dava açtı. Bu saatten sonra da bu tür davaların sık sık gündeme geleceğinden de eminim. Bakalım Apple efendi bu sorunla nasıl başa çıkacak.

5 yorum:

  1. iPhone 8 de yavaşlatılmaya başlandıysa vay o zaman iPhone 6 sahibi olanlara. İkinci el iPhone alınmaz o zaman artık.

    YanıtlaSil
  2. Bunu ilk defa sizden duydum, ben de merakla bekliyorum bakalım nasıl başa çıkacak bu tür şikayetlerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gerçekten ilginç bir durum. Ama o telefonları almaya devam edenler olur mutlaka.

      Sil
  3. IPhone 7 Plus kullanan biri olarak her güncelleme de yavaşlama ve bazı sorunlar yaşıyorum.Uzun zamandır da güncellemeleri erteliyorum.Yazınız ilgimi çekti,bu konudaki gelişmleri takip edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten bu yaptıkları şaka gibi. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.