Google Chrome virüsü (chromesearch.club) nasıl kaldırılır?

27 Aralık, 2017
Chrome virüsü (chromesearch.club)
Chrome virüsü (chromesearch.club)
İnternet tarayıcılarına bulaşan virüsler hakikaten insanı bezdiriyor. Özellikle kullanımı yaygın olan Google Chrome adlı internet tarayıcısına (browser) bulaşan virüsler. Peki Chrome'a bulaşan virüsler nasıl temizlenir? Varsayılan arama motoru kısmında görünen chromesearch.club isimli virüs nasıl temizlenir?

Chrome'a bulaşan virüsleri genelde yeni sekme (new tab) açtığımızda anlıyoruz. Absürt absürt arama motorları ismi ile karşımıza çıkıyorlar.
chromesearch.club virüsü
chromesearch.club virüsü
Genelde kaynağını bilmediğimiz indirmelerden dolayı bu virüsler tarayıcılarımıza bulaşır. Silmek ise oldukça zordur. Denetim masasında bilmediğiniz programları silseniz de, Chrome'a eklenen yabancı uzantıları kaldırsanız da fayda yok. Silinmez bu virüs. Peki Chrome'u kaldırıp yeniden yüklersem? Maalesef o da çözüm değil.

Peki Chrome'daki virüsler nasıl kaldırılır?


Yeni sekme açıldığında görünecek olan arama motoru Chrome'un Ayarlar kısmında düzenlebiliyor normalde. Ama virüs bulaşan Chrome'da aşağıdaki gibi bir görünüm olur:
chromesearch.club virüsü
chromesearch.club virüsü
Sağ tarafta yer alan üç noktaya tıklayarak kaldırabiliyor olmamız gerekiyor normalde bu arama motorunu ama virüs bulaştığı için kaldıramıyoruz.

Chrome'da yer alan bu lanet chromesearch.club adlı virüsü temizlemek için oldukça basit bir yöntem mevcut, MalwareFox adlı program.

Program ücretli evet ama ücretsiz sürümü browserlara bulaşan virüsleri kaldırabiliyor. Bu yüzden hemen şu adrese (www.malwarefox.com) tıklayıp programı indirin ve ardından yükleyin.
MalwareFox
MalwareFox
İmzalar güncelleniyor işlemi bittikten sonra Tara seçeneği ile bilgisayarınızı taratın.
MalwareFox
MalwareFox
Tarama işleminin ardından bulunan virüsleri temizletin ve işlem bitti. Chrome'u kontrol edebilirsiniz. Sadece Chrome değil tabi diğer tüm tarayıcılara bulaşan virüsler ortadan kaybolmuş olacak.

Bu işlemin ardından silemediğiniz uzantıları kaldırabilir ve yeni sekme için arama motorları tercihinizi yeniden düzenleyebilirsiniz.

Konuyla ilgili tecrübelerinizi ve sorularınızı yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Baktım şimdi bende yokmuş cok şaşırdım :) Security kullaniyorum ondan olabilir mi acaba? Elinize saglk bu arada faydali yayin olmus

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir yazı oldu benim için. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.