Blogger 'Navbar' eklentisini nasıl kaldırırız?

18 Kasım, 2016
Blogger navbar eklentisi
Blogger navbar eklentisi
Navbar eklentisi blog açtığımızda hazır olarak eklenir. Blogspot yönetimi, bu eklenti sayesinde diğer blog sayfalarını da görmemizi sağlar. Ama görüntü olarak hoş gelmeyebilir. Görünmesini engellemek isterseniz, yerleşim bölümünde Navbar eklentisi için "düzenle" ye tıklar ve açılan yeni pencerede alt kısımda bulunan kapalı seçeneğini seçerek görünmesini engelleyebilirsiniz.

Ama siz Navbar eklentisinin, Yerleşim kısmında da görünmesini istemiyorsanız, hadi o zaman başlayalım. İşlem çok basittir arkadaşlar. Öncelikle Blogger admin panelinde sol tarafta yer alan "Şablon" kısmına tıklayalım ve açılan sayfada "HTML'yi Düzenle" ye tıklayalım. Ve tüm kodlar önümüzde.
Bu işleme başlamadan önce mutlaka şablonunuzu yedekleyin! Önlem almak iyidir.
İlk yapmamız gereken kodların arasında boş bir yere tıklayarak ardından klavyeden Ctrl F basıyoruz ve arama penceresine "navbar" yazıp aratıyoruz. Arama sonucu bir kaç tane navbar kelimesi içeren kod satırı çıkacak ama sizin aşağıda yer alan kısmı bulmanız gerekir. Navbar eklentisinin CSS kodları tabi var ama onları silmenize gerek yok. Şimdi aşağıda yer alan resmi inceleyin ve resimde belirttiğim alanı silin...
Blogger'da "Navbar" eklentisini nasıl kaldırırız?
Blogger'da "Navbar" eklentisini nasıl kaldırırız?
<b:widget id='Navbar1' ... ile başlayan ve  ...</b:widget> ile biten kodları silin ve şablonu kaydedin. Ardından Navbar eklenti kaldırma işlemimiz tamamlanmış olacaktır. Aklınıza takılan bir şey olursa yorum kısmından bana sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.