2017 ile birlikte arama motorları artık bizden yana!

28 Aralık, 2016
2017'de SEO
2017'de SEO
Arama motorlarının gün geçtikçe geliştiği şu zamanlarda özellikle 2016 yılının sonlarına doğru bir çok yenilikle karşı karşıyayız. Bu değişiklikleri baza alarak SEO çalışmaları ile ilgili her yıl rapor yayınlayan firmalar bu yılda SEO konusunda başarı sağlamak için önemli öneriler içeren raporlar yayınladılar.

SEO için yeni yılda yayınlanan raporları, yazılan makaleleri ve içerikleri okuduktan sonra arama motorlarının artık ne tür içerikler paylaşan sitelere, ne kadar önem vereceğinden bahsetmek istedim. Bu yazıyı okuduktan sonra, özellikle blog yazarlarının benim gibi sevineceğini düşünüyorum.

Hadi başlayalım:
  • HTTPS (SSL Sertifikası) değeri daha çok artacak. Yıllık belirli bir ücret ile alınan ve özellikle e-ticaret siteleri için önerilen SSL Sertifikasının değeri daha çok artacak.
  • Özellikle Google'un geliştirdiği yapay zeka ile birlikte anahtar kelimeleri "nereye yerleştireceğim" diye düşünmeye gerek yok artık. Üretilen özgün içerikler yapay zeka sayesinde tam da ulaşması istenilen kullanıcılara gösterilecek.
  • Mutlaka benim gibi daha önce denk gelmişsinizdir çirkin sitelere. "Ne nerede, ben neredeyim, bu sitenin ana sayfası nerede, bu yazılar neden bu kadar küçük vs" gibi sorular sorarak hemen çıkmak istediğiniz çirkin sitelere yer yok artık.
  • Yeni yılda mobil uyumu çok önemli. Özellikle son zamanlarda sık denk geldiğim Google AMP ile kodlanmış sitelerin hızları beni çok şaşırtıyor. Daha önceki yazılarımda mobil kullanım oranının artık masaüstü kullanım oranını geçtiğini söylemiştim. Bu yüzden internet sitelerinizin veya bloglarınızın mobil uyumlu olduğunu ve hız konusunda yeterli olduğundan emin olmalısınız.
  • Mutlaka sosyal medya kullanın. Sosyal medyada paylaşacağınız linkler sitelerinize ciddi backlink sağlayabilir.
  • Backlink çalışmalarına dikkat edin. "Diğer sitelerden benim siteme ziyaretçi gelsin de ne olursa olsun" diye düşünmeyin sakın. Eskilerde kaldı artık bu. Backlink sağlarken özellikle içerikleri destekleyecek link inşalarına ve backlinklere özen gesterin. Backlinklerle gelen ziyaretçilerin sitenizde nasıl davrandığı çok önemli artık.
  • Özgün içeriklerden bahsetmiyorum bile. Bu konuda tüm arama motorları netti ve hala öyle. Arama motorları ziyaretçilere daha kaliteli ve daha farklı içerikler sunmak istiyor. Bu yüzden özgün ve zengin içeriklere önem verin.
Sonlara doğru...

Bu yazımda bu kadardı. Yazıyı yazarken bir çok kaynaktan (yerli, yabancı) faydalandım. Hepsinden edindiğim önemli kısımlarını paylaştım. Derin ayrıntılara girmektense bu şekilde basit bir anlatımı tercih ettim. SEO hakkında yazılan makalelere ve uyarılara kulak vermeniz gerekir. İnternet sitelerinizi, SEO ile ilgili verilen öneriler doğrultusunda yönlendirerek arama motorlarının sizi daha rahat bulmasını sağlayabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Seo konusu minimum teknik bilgiye bile sahip olsak bilmemiz gereken bir konu. Bu platformda öğrenilmesi gereken bir uygulama. Yararlı bir yazı oldu, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Teknolojiyle ilgili çok önemli şeyleri gayet yalın ve basit anlatıyorsun ve bu benim çok hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
  3. 2017 iyi gelecek desene..mobil versiyona ağırlık vermek lazım da kodları halledebilirsem inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... Ben Blogger'ın hazır mobil versiyonunu kullanıyorum, tavsiye ederim..

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.