Blogger'da mouse imleci nasıl değiştirilir?

24 Aralık, 2016
Blogger mouse imleci
Blogger mouse imleci
Blogger'da mouse imleci nasıl değiştirilir? Blogunuzdaki fare imleci nasıl değiştirilir? Basit cursor koduyla Blogger bloglarınızdaki fare imlecinin şeklini değiştirebilir ve blogunuzu farklı kılabilirsiniz.

Kendine has blog tasarımlarıyla sıkı takipçi kazanan bloggerların sayfalarında, özellikle mouse (fare) imlecinin farklı olduğunu sık görür oldum. Özellikle Webtures gibi ülkemizdeki başarılı bir SEO firmasının da internet sitesinde kullandığı roketli imleci görünce kesinlikle blogumda paylaşmalıyım diye düşündüm. Çünkü hiç farkında olmadan imleçle yani roketli fare işaretiyle oynadığımı ve internet sitesinde daha çok vakit harcadığımı anladım. Bu da kesinlikle SEO için bir avantaj. Her ne kadar basit gibi görünse bile kesinlikle faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle, bu kodu kullanmanız için .cur uzantılı bir resme ihtiyacınız yok. Sadece .png uzantılı küçük bir resim bulmanız yeterli olacaktır. Aşağıda kullanabileceğiniz bazı imlec örnekleri paylaştım. İsterseniz bunları kullanabilir, isterseniz internetten dilediğiniz alan ile ilgili png yani arka planı olmayan bir imlec bulabilirsiniz.

Peki imlec nasıl değiştirilir?


1. Öncelikle Blogger kullanıcı panelinde sol tarafta yer alan "Şablon (Tema)" sekmesine tıklayın. Açılan sayfada "HTML Düzenle" ye tıklayın ve açılan kodların arasından Ctrl F yardımıyla aşağıdaki kodu bulun.
</head>
2. Bulduğunuz bu kodun hemen üstüne aşağıda yer alan kodu ekleyin
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi11HNPAeDjXF-SQoIrI4uROgr-ZihBDLUTfdmhGNciAGHolsCy5NwpqFMlv_QvCOqI91jnJZUSPiR91RJgFXESt87yu0GKQGyAzSrcUL4EjrqEphafhUSCSe7MQLUkeERqmoka68-stiM/s1600/roket.png), default;}</style>
Blogger imlec ekleme
Blogger imlec ekleme
3. Şablonu kaydedin ve blog sayfanızı kontrol edin.
Roket imleci
Roket imleci
Bu işlemin ardından mouse imleciniz roket şeklini alacaktır. Çünkü yukarıda blogunuza eklemenizi istediğim kodda mavi renk ile belirttiğim link arka planı olmayan png uzantılı bir roket resmi.

Sizin için imleç şekilleri derledim ve gerekli düzenlemeleri yaptım. Bu imleç şekillerinden hoşunuza gidenin linkini, yukarıdaki mavi renkle belirttiğim link ile değiştirip blogunuza ekleyebilirsiniz.
cursor png icon
cursor png icon
cursor png icon
cursor png icon
cursor png icon

cursor png icon
cursor png icon
cursor png icon
cursor png icon




Bu imleç işaretlerine sağ tıklayarak "resim adresini kopyala" seçeneğiyle linki kopyalayın ve yukarıda kodlar arasındaki mavi renkle belirttiğim link ile değiştirin.

Tüm yapılması gerekenler bunlardı. Yukarıda derlediğim png imleç görsellerini beğenmediyseniz eğer yada daha farklı imleçler istiyorsanız, Google görsellerden cursor png, imleç png tarzında aramalar yaparak istediğiniz imleç şekillerine ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Yeşil renk olan imleç güzelmiş. Ama şimdilik dursun. Elinize sağlık paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Güzel imleçler varmış :) Bende bu sistemi bir çok yerde kullanıyorum ama css ile eklediğimde yerlerde oldu :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.