Blog ve internet sitelerinde, Google+'ın önemi nedir?

04 Aralık, 2016
Google+'ın önemi
Google+'ın önemi
Google'un sosyal paylaşım sitesi olan Google plus, seo konusunda ne kadar etkili? Google+ seo konusunda sitelerimize katkı sağlar mı? Bi' düşünelim...

Blog Tecrübem adlı blogumu açalı yaklaşık 15 gün oldu ve bu yazı benim galiba 20. yazım. Blogumu kurduktan sonra biraz tereddüt içerisinde kalmıştım Google+ hesabı açma konusunda ama bu yazı ile birlikte Google+ sayfamı kurdum. Hemen ardından da paylaştığım yazılarımı Google+'da da paylaştım.

Öncelikle biraz "SEO nedir?" konusuna değinelim


SEO, internet sitelerimizin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayacak tüm çalışmalara verilen isimdir. Açılımı "search engine optimization" yani arama motoru optimizasyonudur. Sitenin tasarımı, ismi, anahtar kelimelerinden tutunda yazı boyutuna, rengine kadar yaptığımız tüm çalışmalar SEO çalışmasıdır. Bu çalışmalar sayesinde daha kaliteli bir tasarıma ve daha çok ziyaretçiye sahip oluruz.

Peki Google+'ın SEO ya ne gibi etkisi var?


Bildiğiniz üzere Google+, diğer dünya devleri olan Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden daha sonra kuruldu. Google bu arayı kapatmak için ciddi yatırımlar yapmakta Google+'a. Tabi bu çalışmalar da farkını göstermekte. Gün geçtikçe kullanıcı sayısı hızla artmakta.

SEO'da şöyle bir şey vardır. Sitenizde ya da blogunuzda paylaştığınız bir içerik ne kadar çok yorum, beğeni, paylaşım alırsa o kadar çok üst sıralara çıkar arama motorlarında. Çünkü arama motorları ziyaretçileri ile etkileşim içerisinde olan siteleri sever. Mesela sözlük, forum gibi sitelerinin ilk sıralarda çıkmalarının en büyük sebebi budur. Onlarca yazarları vardır çünkü.

Google+'da da paylaştığınız içeriklerde +1 ler, yorumlar, beğeniler alarak sitenizin arama etkisine değer katar. Bu da bir SEO çalışmasıdır. Ayrıca Google, Google+'da paylaşılan her şeyi anında arama motorlarında gösterir. Yani sitenizde paylaştığınız bir yazı arama motorlarında çıkmazken, Google+sayesinde ziyaretçi alabilir ve size SEO'da + paun kazanabilirsiniz.

Eski bloggerlar bilir Google+'ın zamanında authorship diye bir uygulaması vardı. Bu uygulama sayesinde, yazar profilleri sitelerle entegre edilirdi ve Google'da site ya da blog arandığında yazarın resmi görünürdü. Google bu özelliği kaldırdı tabi👊.
Google+ authorship
Google+ authorship
Sonuç olarak konuyu fazla dağıtmak istemiyorum. Kesinlikle Google+ kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle topluluklara katılarak ve düzenli paylaşımlarda bulunarak binlerce ziyaretçiyi, sitenize ya da blogunuza çekebilirsiniz. Şimdilik bu kadar...

2 yorum:

  1. Çok önemli hiçbir şeye yeterince önem veremiyorum. Zaman meselesi :)

    Ve sizi takipteyim.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.