Program ihtiyacı olmadan arkaplansız logo yapımı

27 Aralık, 2016
Arkaplansız logo yapımı
Arkaplansız logo yapımı
Programsız ve online olarak resimlerin arka planı nasıl silinir, kaldırılır? Microsoft PowerPoint'le dakikalar içerisinde arka planı olmayan logolar nasıl yapılır? Microsoft PowerPoint'le dilediğiniz boyutta arka planı olmayan logolar nasıl tasarlanır?

Takip ettiğim blog sayfalarında özellikle karşılaştığım bir sorun var, logolar. Gördüğüm bu eksiklik karşısında böyle bir yazı yazmanın faydalı olabileceğini düşündüm. Bu yazımda hiç bir program indirmeden online olarak kısa sürede dilediğiniz resimlerin arka planını nasıl kaldırabileceğinizden ve MS PowerPoint ile arka planı olmayan logoları nasıl tasarlayabileceğinizden bahsedeceğim. Bu arada kendi blogumun logosunu da bu yöntemle yaptım😊, haberiniz olsun.

Öncelikle, online olarak kısa sürede resimlerin arka planı nasıl kaldırılır ondan bahsedelim


1. İlk olarak bu linke → " https://pixlr.com/editor/ "gidin.

2. Arka planını kaldırmak istediğiniz resmi seçin ve yükleyin. (Tercihe göre resim linkinden yada bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz.)
Resimlerin arka planını silme
Resimlerin arka planını silme
3. Yüklediğiniz resim yukarıda eklediğim resimdeki gibi görünecektir. Arka planı kaldırmak için öncelikle 1 numara ile gösterdiğim kısmı çift tıklayarak kilit görüntüsünü resimdeki gibi tik işareti olacak hale getirin.

4. Ardından 2 numara ile gösterdiğim tuşa tıklayarak silinmesini istediğiniz yere tıklayın ve silinmesi için klavyenizden delete tuşuna basın.

5. 2 numaralı tuşu kullanarak bu şekilde dilediğiniz alanı silebilirsiniz. Ama yukarıdaki resimde sağ tarafta gördüğünüz gibi bazı artıklar kalacaktır. Bunları temizlemek için ise 3 numaralı silgi tuşunu kullanabilirsiniz.

Son olarak arka planını sildiğiniz resmi kaydetmek için ise sol üst köşede dosya ve ardından kaydet seçeneklerini tıklayarak resminizi, JPEG, PNG, BMP, TIFF, PXD formatlarında bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Bu işlemin ardından şimdi MS PowerPoint ile arka planı olmayan ve 3 boyut kazandırılmış yazı logolarını nasıl yaparız ondan bahsedelim


MS PowerPoint ile arka planı olmayan ve 3 boyut kazandırılmış yazı logoları
Resimde, metin efekti kullanarak eklediğin Blog Tecrübem yazısının aldığı görünümler yer alıyor.
1. Mutlaka bilgisayarınızda Microsoft Office PowerPoint yüklüdür, hemen açalım.

2. Ekle ve daha sonra metin kutusunu seçerek logomuzda yer alacak kelimeleri yazalım.

3. Daha sonra eklediğiniz yazıları seçerek sağ tıklayın ve "Metin Efeklerini Biçimlendir" i seçin.

4. Açılan küçük sayfada yazılarınıza gölge verebilir, anahat stili ile güzelleştirebilirsiniz. (Uygun font ve renk seçiminin ardından daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ben fazla uğraşmadım😊)

5. Son olarak 3 boyut kazandırdığımız bu yazıları mouse ile sağ tıklayarak "Resim olarak kaydet" seçeneği ile arka plansız olarak bilgisayarınıza kaydedin.

Sonlandıralım...

Yukarıda iki farklı konu ile resimlerinizin arka planını kaldırabileceğinizden ve arka planı olmayan 3 boyutlu yazı yapabileceğinizden bahsettim. Kullanılacak yöntem şu şekilde olmalı:

İlk olarak logonuzda kullanmak istediğiniz vektör, simge, logoları arama motorlarından sonu "png" olacak şekilde aratın ve kullanmak istediğiniz simgeyi Online Photoshop (ilk bahsettiğim) ile biçimlendirin. Ardından bu simgeyi PowerPoint sayfasıyla açın ve yanına 3 boyut kazandırdığınız yazıyı yerleştirin ve son olarak tekrar sağ tıklayıp resim olarak kaydedin. Tüm yapmanız gereken bunlardı. Bu arada arka plansız oluşturduğunuz bu resimleri tekrar Online Photoshop ile kırpmayı unutmayın.

Bu yöntemle bir kaç tane logo hazırladım. Bakalım hoşunuza gidecek mi?
blogger logo png
Örnek Blogger logoları :)

8 yorum:

  1. Harika bir bilgi bu. Mutlaka deneyeceğim :) Bu tür uğraşlar çok hoşuma gidiyor. Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bloguna kar yağıyor :) Ne güzel bir kış efekti :)

    YanıtlaSil
  3. Harikadan harikalar yapmak gibi bir şey :) Bu taktiği ilk blog yazmaya başladığımda yapmıştım. Açık ve net olmak lazım değil mi? :)

    YanıtlaSil
  4. Yazınız özenle hazırlanmış çok ayrıntılı. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var.

    YanıtlaSil
  5. MS Word 2007'de yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış hatırlamıyorsam eğer bu içeriği hazırlarken 2007 sürümü kullanıyordum. Normal text ekleyin ve ardından sağ tıklayıp seçeneklere bakın. Düzenle seçeneği olmalı. O kısımdan dilediğiniz gölgelendirmeyi ve efektleri ekleyerek tamamlayın. Son olarak ise Ctrl A ile tüm çalışmayı seçip sağ tıklayarak görsel olarak kaydedin seçeneği ile işlemi sonlandırın. Kaydedilen görsel .png formatlı olacaktır. tüm yapılması gerekenler bunlar.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.