Blogger temaları ile ilgili bi' düşünelim!

04 Ocak, 2017
Blogger temaları ile ilgili bi' düşünelim
Blog Tecrübem
Blogger temaları nasıl Türkçeleştirilir? Blogger temaları nasıl olmalı? Blogger teması seçerken nelere dikkat etmeliyiz? AdSense onayı alabilecek temalarda neler olmalı? En iyi Blogger temaları neye göre belirlenir? Blogger temaları hakkında bi' düşünelim!

Öncelikle Blog Tecrübem adlı blogumu açma sebeplerinden biri olan tema konusundan bahsetmek isterim. Bazı kurnaz bloggerlar yabancı kaynaklardan özellikle İngilizce olan temaları ücretsiz olarak indirip, ülkemizde belirli bir ücret karşılığında satmakta. Bu arkadaşlar sözde temaları Türkçeleştirdiklerini öne sürerek işin içinden kendilerine pay çıkarmakta. Sora Templates gibi Blogger temaları satan internet siteleri zaten bu temaları ücretsiz indirme imkanı sunuyor. Her ne kadar Türkçeleştirme yapılsa bile yine menü sekmelerini, gadget başlıklarını, footer kısımlarını düzenlemeniz gerekir. Hazır bunları düzeltirken Türkçeleştirme işlemini de kendiniz yapabilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle bu kurnaz bloggerlara para vermenizi tavsiye etmiyorum. Ayrıca ücret almadan tema düzenlemesi yapıp footer kısmına kendi sitesinin linkini yerleştirenler de var. Bu her ne kadar basitmiş gibi görünse de önemli bir konudur. Sizin blogunuzdan dışarıya link çıkışının olması, karşıdaki siteye göre daha az değer taşıyan bir internet sitesi olduğunuzu gösterir. Yani arama motorları bu şekilde anlar. Bu yüzden elinizden geldiğince dışarıya link çıkışı vermektense, başka sitelerden kendi blogunuza link alın, yani backlink.

Blogger Temaları nasıl Türkçeleştirilir?


Türkçeleştirdiğimiz Blogger temaları
Türkçeleştirdiğimiz Blogger temaları
Blogger temalarını, şablonlarını Türkçeleştirmek oldukça basittir. Kullanıcı panelinden "Şablon (Tema)" sekmesine, ardından "HTML Düzenle" butonuna tıklayarak kodların yer aldığı sayfaya ulaşın. Blogunuza bakın ve İngilizce yazılan kelimeleri, cümleleri, Ctrl F yardımıyla kodlarınızın arasından aratın. Ve bulduğunuz yerlere dilediğinizi ekleyin.
Türkçeleştirmek istediğiniz kelimeleri aratın!
Türkçeleştirmek istediğiniz kelimeleri aratın!

Blogger teması seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Blogger teması nasıl olmalı?


Blogger teması seçerken sade, mobil uyumlu, renk uyumunu yakalamış temaları tercih etmelisiniz. Ayrıca breadcrumbs navigasyon kodunun, sayfalar arası geçişi kolaylaştıracak menü kısmının ve sayfaların numaraları olarak listelenmesini sağlayan sayfa numaraları eklentilerinin olması dikkat etmelisiniz. Bu hususlar SEO açısından blogunuz için önemlidir. Ayrıca örnek temayı WM Aracı'ndan SEO analizini yaptırıp değerler doğrultusunda da fikir sahibi olabilirsiniz. 

AdSense onayı alabilecek Blogger temaları


AdSense onayı için Google blogunuzda başlıca sayfalar ve eklentiler görmek ister. Örneğin iletişim formu eklentisi. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama Google reklamları alan blogların çoğunda iletişim formu eklentisi bulunmakta. Ayrıca iletişim sayfası, hakkımda ve kullanım şartları sayfalarını da eklemenizde fayda var. Zaten özgün içerikler üreten bir bloggersanız AdSense onayı almanız daha kolaylaşır, onaylanmadığınız taktirde ise eksik olan kısımlar size mail yoluyla bildirilir. Bu eksiklikleri giderdikten sonra zaten onay alırsınız. Ama özgün içerikler üretmiyor ve blogunuza gelen tıklamanın %60' ından fazlası sosyal medyadan geliyorsa eğer, onay almanız çok zor. Ve kesinlikle temanın hiç bir önemi kalmıyor. Yani Google reklamları için temadan ziyade ürettiğiniz içerikler önemli.

Sonlandıralım...


Az çok yukarıda bahsettiklerim tema seçiminde karar vermenizi daha da kolaylaştıracaktır. Bu arada Blogger sistemini farklı formatlarda kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Örneğin tıklım tıklım dolu ana sayfaları olan sözde haber siteleri yapma çabaları. Bunun size faydası olmayacaktır. Script kodlar ile çağrılan sliderlar bir süre sonra blogunuzu yavaşlatır ve hatta daha sonra çalışmayabilir. Bu yüzden ana sayfada kronolojik olarak sıralanan yayınların yer aldığı Blogger temaları, daha sağlıklı olacaktır.

4 yorum:

  1. teşekkürler,bilgilendirme için....

    YanıtlaSil
  2. Tema konusunda kimseye para vermeye gerek yok. Ücretsiz indirilen temayı aynen gösterdiğin gibi ctr+F yardımı ile çoğu şeyini değiştirebiliriz. Kodlama yapmayı fazla bilmem ama üzerinde oynama konusunda usta olduk blog sayesinde. Bu yazını yararlı görüyorum umarım okuyup uygulamaya alırlar.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem ve aydınlatıcı yazınız için teşekkür ederim çok işime yaradı :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.