Blogger ve Google Blogger nedir?

09 Şubat, 2017
Blogger nedir
Blogger nedir?
Blogger nedir? Google Blogger nedir? Blogger ne işe yarar? Nasıl blogger olunur? Blogger hesabı nasıl açılır? Blogger ne demek? gibi tüm sorulara bu yazımda yer verdim. Blogger ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle bir Google ürünü olan "Blogger" dan bahsedelim


Uluslararası arası hizmet veren arama motorları arasında en çok kullanılan sistem bildiğiniz üzere Google'dur. Google, kullanıcılarına bir çok ürünü ücretsiz kullanma imkanı sunar. Bu ücretsiz ürünlerden biri de Blogger'dır. Blogger (blogger.com) bir nevi içerik yönetim sistemidir. Kısa sürede hızla artan internet kullanım oranı ile birlikte Blogger, milyonlarca insan tarafından kullanılan bir adres oldu. Tamamen ücretsiz olarak biz kullanıcılara sunulan Blogger sayesinde, dilediğimiz konularla ilgili bir web sitesine sahip olabiliyor ve dilediğimiz şekilde içerikler üretebiliyoruz. Uzun lafın kısası Blogger, Google tarafından PHP ile değil de XML kodları ile hazırlanmış basit, sade bir içerik yönetim sistemidir.

Google Blogger hesabı nasıl oluşturulur?


Google'un ücretsiz olarak biz kullanıcıların kullanıma sunduğu en büyük ürünlerden biri olarak Blogger'ı işaret edebiliriz. İşte bu güzel ürünü kullanmak için bir adet Gmail hesabına sahip olmak yeterlidir. Sahip olduğumuz Gmail hesabı ile Blogger.com'da kolay bir şekilde blog açabilir ve hazır olarak kullanıma sunulan temalardan birini kullanabiliriz. Google, Blogger ile bizlere ücretsiz host ve subdoman (alt alan adı) kullanma imkanı sunuyor. Ayrıca domain (alan adı) ekleme konusunda da her hangi bir ücret talep etmemekte. Blogger mı daha iyi yoksa Wordpress mi?

Şimdi gelelim "blogger"ın ne olduğuna, blogger nedir?


Blogger kelimesine gelmeden önce blog kelimesinin ne anlama geldiğine bir bakalım. Blog, insanların duygularını, düşüncelerini, tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini internet ortamına; ağırlıklı olarak yazı yoluyla aktarmasıdır. Aslında iki çeşit blog vardır. Bunlar kişisel ve kurumsal bloglardır. Kişisel bloglarda genelikle daha samimi içerikler ve görseller paylaşılır. Ayrıca kişisel bloglarda maddiyat daha çok arka plandadır. Kişisel bloglara örnek vermek gerekirse eğer; yemek tariflerinin yer aldığı bloglardan tutunda film eleştirilerinin yer aldığı bloglara kadar bir çok örnek vardır. Kurumsal bloglarlar ise anlatımda daha resmi olan ve profesyonel bir ekip ile içerik üreten sitelerdir. Örnek olarak ta ShiftDelete.Net'i gösterebiliriz. ShiftDelete.Net'in kurucusu Hakkı Alkan, katıldığı bir programda bu konuyu dile getirmiştir. Şimdi gelelim bloggera...

Son zamanlarda Youtube kullanımının artmasıyla birlikte vlog, vlogger, youtuber kelimelerini sık duyar olduk. İngilizce dilinden anlaşılacağı üzere, Youtube videoları üreten kullanıcılara youtuber denilmekte. Aynı söylem blog için de geçerlidir. Blog yazan yazarlara da "blogger" denilmekte. Tabi az takipçisi olan ve kaliteli içerik üretmeyen Youtube kullanıcılarına youtuber denilmediği gibi, kaliteli, özgün içerik üretmeyen ve yıllara meydan okumamış blog yazarlarına da öyle hemen blogger denilmiyor.

Sonlara doğru...


Bu yazımla birlikte Blogger ve bloggerın ne olduğu konusunda az çok bilgi sahibi olduk sanırım. Google'un bir ürünü ve o ürünü kullanan kullanıcılara verilen sıfat. Tabi blogger sıfatı sadece Blogger kullananlara özel değil. Wordpress ve diğer sistemlerle içerik üreterek paylaşımda bulunan yazarlarda blogger olarak nitelendirilir. Sonuç olarak samimi, içten, ziyaretçileri ile etkileşimde olan ve tekil ağızdan içerik üreterek internet ortamında paylaşım yapan tüm yazarlar bir bloggerdır.

9 yorum:

  1. 2 yılı devirmis birisiyim ama gerçek bir blogger olmak için çok fırın ekmek yemek lazım diye düşünüyorum. Yolumuz uzun vesselam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, nice uzun yıllara... Kesinlikle katılıyorum size :)

      Sil
  2. Blog sahibi olmak çok kolay,vallahi!
    Ama blogger olmak zor zanaat.
    Çünkü orası bir blog ise konular derin ve özgün olmalı dediğiniz gibi bu da üretmek demek kafa patlatmak demek araştırmak demek yani emek işi.
    Sonra da bir politika sahibi olmalısınız isteyen okur isteyen okumaz mantığı burada işlemez biraz daha açmam gerekirse politika sahibi derken kastım çok yüzlülük değildir tam aksine kırıcı itici soğutucu olmamak lazım çünkü sanal alemdeki yüzünüz yazınızdır içeriğiniz karakterinizdir böyle olmadığını düşünüyor olmasanız bile zaman geçtikçe bunu benimsiyorsunuz çünkü insanlara bir şeyler katmak onlara bir şeyler vermek haklarına da girmektir dolayısıyla insanlara kaliteli ve en iyi olan şeyi vermelisiniz bıraktığınız dijital izler bir mirastır gelecekte ne bulunsun isterseniz onu üretmelisiniz,bugün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize, yüreğinize sağlık. Ne kadar da güzel anlatmışsınız... Teşekkür ederim güzel yorumunuz için...

      Sil
  3. 2 yıl oldu ama bende kendimi blogger olarak tanımlamıyorum blog sayfam benim için bir nevi paylaşım platformu ,, ben bir çalışan bayan olarak herşeye yetmeye çalışıyor ve herşeyle ilgili az da olsa fikir sahibi oluyorum hem kendi tecrübelerimi paylaşıyor hemde diğer hayat tecrübelerinden faydalanıyorum,,,
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım daha nice yıllar blog yazmaya devam edersiniz... Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  4. Bloggerla yeni tanışan biriyim önceden biçok kez wordpressle blog açtım fakat kullanış ve domain ekleme özelliğiyle fikrimi degiştirmeye yetti. Blog açmak kadar içerik üretmek üretilen içeriğin okuyucuyu tatmin etmesi ve geri dönüş alman(yorum) gerçekten çok zormuş. Ben blog yazmaya başlayınca anladım bunu. Bana bir soygun yaz filmini izlediyseniz bi sahnesinde senariste geç laptopun başına al kahveni uydur uydur yaz diyodu durum hiçte öyle değilmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güzel örnekti... Evet ilk başlarken geri dönüş almak oldukça zordur. Ama zamanla acemilik dönemini aşıp kısa sürede blog dünyasında yerinizi alıyorsunuz. Bunu kısa sürede aşmak için daha çok blog okumak gerekir tabi. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  5. Değerli bilgileriniz için Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.