Blogumun hitini nasıl arttırırım?

28 Şubat, 2017
Blogumun hitini nasıl arttırırım?
Blogumun hitini nasıl arttırırım?
Bu aralar sıkça karşılaştığım bir soru var: Blogumun hitini nasıl arttırırım? Blogumu kimse ziyaret etmiyor, kimse yorum yapmıyor nasıl bu durumdan kurtulurum?

Sevgili dostlarım, son zamanlarda özellikle sıkça sorulan bir konudan bahsetmek istedim bu yazımda, "blogumun ziyaretçi sayısını nasıl arttırırım?".

Daha önce nerede okudum tam hatırlamıyorum ama şöyle güzel bir söz var: "İyi bir blogger olmak için, iyi bir blog okuyucusu olmanız gerekir". Bu söz, blog hitini arttırmanın, blog dünyasında başarılı olmanın sırrıdır aslında. Nasıl mı?

Daha çok blog okuduğunuzda, kelime dağarcığınız gelişecek, farklı farklı konular hakkında bilgi sahibi olacak ve yazarken farklı bakış açılarıyla konuları ele alabileceksiniz. Bu da daha iyi bir yazar olmanıza katkı sağlayacaktır.

Daha çok blog okuduğunuzda bencil davranmayıp yorumlarınızla, paylaşımlarınızla katkıda bulunursanız eğer, diğer yazarlarda sizin blogunuza yorum bırakarak, paylaşımlarda bulunarak destekte bulunacaktır.

Daha çok blog okuduğunuzda, çok çok seveceğiniz ve herkesle paylaşmak isteyeceğiniz blog siteleri olacaktır. Bu blogları kendi blogunuzda paylaşarak destekte bulunursanız eğer, diğer bloggerlarda sizin blogunuzu önerecektir.

Daha çok blog okuduğunuzda, kopya içeriklerden uzak duracak ve yazmanın verdiği o güzel hazzı tadarak daha özgün daha kaliteli içerikler üreteceksiniz. Bu da arama motorlarıyla aranızı düzeltecek ve ziyaretçi sayınızı arttıracaktır.

Blog dünyasında başarılı olmanın, ziyaretçi sayısını arttırmanın, yorum almanın sırrı bunlar dostlarım. Samimi olun, özgün olun ve içinizden geldiği gibi blogunuzda paylaşımlarda bulunun. Ayrıca blogunuzda paylaşımlarda bulunurken farklı farklı konulardan paylaşımlarda bulunmayın. Belirlediğiniz bir alan olsun, daha çok bilgili olduğunuz, daha çok tecrübenizin olduğu...
Yani, bir çöp site oluşturmayın!
Bunların dışında forum ve sözlük sitelerine üye olabilirsiniz. Forum ve sözlük sitelerinde ilgili konularda paylaşımlarda bulunarak blogunuza ziyaretçi çekebilirsiniz. Ayrıca bu tür sitelerde sıkça sorulan ve cevabını daha iyi bildiğiniz konulara da blogunuzda yer verebilirsiniz.

Sonlara doğru...

Bu konuda bu kadardı sevgili dostlar, konuyla ilgili sorularınızı, tecrübelerinizi yorum yaparak benimle paylaşırsanız çok sevinirim...

34 yorum:

  1. Yeni açılan bloglar bahsetmiş olduğunuz bu tür kurallara uymadıklarında çöp bloglar olarak kalıyorlar, bu da blog kirliliğine neden oluyor. Paylaştıklarınız çok değerli bilgiler. Teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  2. Hepsi doğru. Fakat vakit istiyor tabi. Ben sadece bir kaç bloğu takip edebiliyor ve yorum yazıyorum. Arasıra farklı bloglara da yorum yazdığım olur. Fakat geri dönüş olmayınca bir daha uğramam. :)

    YanıtlaSil
  3. Ciddi bir mesai gerektiriyor blogla ilgilenmek ve bloglar arası iletişimi güçlendirmek. Bazen yorum bıraktığım bloglarda, sitem eden bloggerlar görüyorum. "Ay hep ben geliyorum, bu sana son gelişim" ya da "merhaba, bana da beklerim.. buraya da adresimi bırakayım" gibi..

    Bunlar hiç samimi gelmiyor açıkçası. Eğer severek okumuyorsan o bloğu zaten hiç üye de olma, yorum da yapma.. ama deli gibi beğendiğin bir blog ise oku, bilgilen ve istiyorsan yorum da bırak. Bence yorum yazmak demek, şimdi sen de bana yaz eşiti bir davranış değildir. Eğer destek isteyen bir blog isek bunu da samimiyetle söyleyebilir, yardım isteyebiliriz. Ne olacak ki, isteyenin bir yüzü kara.
    Elbette yorum bırakılırsa bu bir motive kaynağıdır, ayrıca yorum bırakmaya gelen kişinin de başkaları tarafından tanınma-görülme yüzdesini artıracak bir durum yaratır.
    Kendi adıma şunu söyleyebilirim; genellikle severek takip ettiğim blogları izliyorum ve yayınladığı yazı ilgimi çekiyor ve okuyorsam mutlaka bir yorum bırakıyorum. Bazen okuduğum ama herhangi bir yorum bırakmadan çıktığım bloglar da var. Ben de yarattığı hissiyat çok önemli. Sırf yap(MIŞ) olmak için hareket etmiyorum.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah ne kusuru. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için...

      Sil
  4. Başarı için önce yazdıklarına güvenmelisin ki gelenlerde olumlu yönde his bıraksın..Beğenilen yazılara yorum yapılmalıdır ve dönüşü olmaktadır. Yalnız yazdıklarıma yorum gelsin diye başkalarının yazılarına alakasız genel yorumlar hoş değil..Blog okumak gerçekten de hem fikir açısından hem de kendini geliştirmek açısından önemli..

    YanıtlaSil
  5. Blog siteleri için-blog yazarları için özgünlük, diğer blogları ziyaret etme ve bunlar yapıldıktan sonra reklam verme seçenekleri olmazsa olmazlardır diye düşünüyorum.
    İşe yarar bir makale...
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle çok doğru :) Ellerinize sağlık yazı için. Beauty Beybinin keşif etkinliğinden geliyorum. Dilerseniz sizi de bloğuma beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. blog keşif etkinliğinden geliyorum ve galiba oldukça faydalanacağım bilgiler ile dolu bir blog keşfettim...
    bende beklerim , sevgiler... ( linki silinmiş hali :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, teşekkür ederim. Tabi, hemen ziyaret ediyorum.

      Sil
  8. Başka blogları takip etme kısmı benim en sevdiğim kısım. Bu arada gerçekten çok güzel bloglar keşfedip zevkle takip etmeye başladım. Dediğiniz gibi çok da faydalandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bloglar var gerçekten... Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  9. Gerçekten araştırmak gerçekten zaman ayırmak gerçekten emek gerek,nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için..

      Sil
  10. Yani sonuçta emek vermeden elimize bir şey geçmez. Benim amacım blogspot'u bir aracı olarak kullanmak zaten yakın zamanda'da hosting ve domain alarak bağımlı kalmaktan kurtulacağım. :) çünkü bu şekil bence kirlilik oluyor insanların dikkatini çekmiyor, sadece bizim gibi bloglarda takılmayı ve birşeyler yapmayı seven insanlar oluşturuyor çevreyi asıl hedefimiz herkese hitap etmekse zincirleri kırmak lazım ben bloggeri seviyorum alt yapı veriyor ve hiç bilmeyen insan bile blog kurup siteleştirebilir. ancak emek ve sabır çok önemli özgün içerik önemli daha anlatılacak çok şey var tabi ama sizi zaten takip ederim ama benim kötü huyum yorum yazmaya çok üşenirim, lakin bugün yazdıkça yazasım geldi :) neyse bilgilendirici konu olmuş teşekkürler, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle emek vermek gerekir.
      Tabi profesyonel adım atmakta fayda var.
      Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için...

      Sil
  11. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Bende yeni bir blogger sayılırım ve blog okudukça çok yeni şeyler öğreniyorum. Daha fazla bloga ulaşmak için çok blog ziyaret ediyorum, takip ediyorum ancak geri dönüş olmuyor. Elimden geldiği kadar yorum yapmaya da çalışıyorum herkesin yazısına çünkü benim yazılarıma yapılan yorumlara ne kadar mutlu oluyorsam başkaları da mutlu olur diye düşünüyorum. Geri dönüş olmaması biraz hevesimi kırsa da sabırla devam etmeye çalışacağım. Güzel bir yazı olmuş teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Kesinlikle sabırlı olmakta fayda var. Bunların yanında mim etkinliklerine katılmanızı da tavsiye ederim. Ayrıca konuk yazar olarak diğer bloglara misafirde olmalısınız. Zamanla daha iyi olacaktır.

      Sil
  13. Bloğumun hiti hep belli oranda gidiyor. Ama ben eskisi gibi paylasamiyorum. Umrumda da degil ya. Ben yaziyorum okuyorum insanlarla iletisim halindeyim. Geri kalani olmuyorsa olmasin zorlucak degiliz ya dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... Ben de aynı dertten muzdaribim aslında. Özellikle son zamanlarda yazılarımın sürekli çalınması beni iyice soğuttu blog tutmaktan.

      Sil
    2. Çalındigini bilmiyordum link verirseniz sikayet edelim.

      Sil
    3. Teşekkür ederim. Wmaracında konuyu dile getirip site sahibine ulaşmayı deneyeceğim. Sahibi wmaracına üyeymiş sanırım.

      Sil
    4. Geçmis olsun o zaman kardeşim.

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim, sağ olun...

      Sil
  14. Yazdıklarınızın tümüne katılıyorum. Bu şekilde ilerlersek ve sabırlı olursak kesinlikle bloglarımız büyüyecektir. Ben de yeni bir blogger sayılırım. Blog adresim de yazanbey.com bir uğramanız beni mutlu eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, hemen ziyaret ediyorum. Teşekkürler yorumunuz için..

      Sil
  15. Kendime yeni header yaptım (öyle sahane bir sey degil tabi) :) ama okunma sayim birden azaldı. Nedeni bu mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannetmiyorum, mutlaka farklı bir sebebi vardır ama header dan dolayı değildir. Bu arada gayet güzel olmuş.

      Sil
    2. Çok az tıklanma geliyor ama bende anladım. Tesekkr ederim begenmenize sevindim :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.