Peki siz neden blog tutuyorsunuz?

12 Mart, 2017
Kişisel Blog
Kişisel Blog
Blog tutmaktaki amaç nedir? İnsanlar neden blog tutar, neden blog yazar? Blog yazarak neler hedeflenir?

Bu yazımda hangi konudan bahsedeyim diye düşünürken aklıma daha önce okuduğum mimler geldi. Bildiğiniz gibi blog dünyasında mim etkinlikleri var. Bir yazar bir konu hakkında sorulara yanıt verir ve diğer blog yazarlarını mimler. Ve bu konu alır başını gider. Oldukça güzel bir etkinliktir yani.

Ben de bu yazımda neden blog tuttuğumdan bahsedeceğim. Tabi bu bir mim yazısı değil ama cevaplarınızı yorum olarak yazmanız beni çok mutlu eder.

Öncelikle neden Blog Tecrübem?


En son okuduğum mim, blog isminin nereden geldiği sorusuydu. Bu soruya da cevap vermek isterim. Ben yazılımcı ya da buna benzer bir mesleğe sahip değilim. Sadece web tasarımı, grafik tasarımı ve SEO konusunda oldukça ilgili bir insanım. Her ne kadar İnşaat Mühendisliği bölümünü okumuş olsam da yıllarca hobi olarak ilgilendiğim bu alanda bir çok tecrübe edindim. Ve bu edindiğim tecrübeleri internet ortamında paylaşmak için açtığım kişisel blogumunda ismini Blog Tecrübem olarak karar verdim. Aradan 3 aydan fazla vakit geçti ve blogumdan, yaptıklarımdan, paylaştıklarımdan oldukça memnunum. İşte blogumun ismi buradan geliyor.


Neden blog tutuyorum?


İlk yazılarımda sıkça bu konudan bahsetmiştim, belki hatırlayanlarınız olur...

Blog dünyası oldukça güzel bir ortama sahiptir ya da sahipti. İnsanlar birbirlerine yardım eder, güzel dostluklar edinirdi.

Örneğin ben bu bloggerları tanıdığım için çok memnunum: Momentos, Sağlık Benim, Doğuş Hakan Yılmaz, Hikaye Kalpli Kadın, Daha Mutlu Yaşam, Kız Kardeşler Arasında, Bir Tutam Karınca ve bir çoğu gibi...

Özellikle bu samimi ortam meşhurdu. Ama yaklaşık 3 ay önce tekrar Blog Tecrübem ile girdiğim bu güzel dünyaya, anladım ki fırsatçılar dadanmış.

Açtığım kişisel blogumda edindiğim teknik bilgileri paylaşarak ve gelen sorulara elimden geldiğince yanıtlayarak blog yazarlarının, bu fırsatçıların ellerine düşmelerini önlemeye çalışıyorum kendimce. Tabi bu konuda beni destekleyenler de oldu. Nitekim paylaştığım basit bir konu ile Blog Hocam'ın yazarı Serdar Kara'dan böyle bir tepki aldım.
Blog Hocam
Yazının linki burada. Her ne kadar şu yazımda da biraz anlaşmazsızlık olsa bile kendisiyle aynı fikirde olduğumu söylemek isterim. Daha sonra Twitter sayfasında paylaşması da ayrıca mutlu etti beni.
Blog Hocam
Blog tutmamın bir diğer sebebi ise kendi arşivimi oluşturmaktı. Zamanla edinilen bu birikimleri bir blog sitesinde arşivlemek oldukça mantıklı geldi bana. Bundan da oldukça memnunum. İşte bu da benim blog tutmamın sebebi.

Bu yazımda bu kadardı sevgili dostlar, tema konusunda direk müdahale etmeyi pek tercih etmesem de teknik anlamda dilediğiniz soruları bana dilediğiniz vakit iletişim sayfasından sorabilirsiniz. (Bazen geç cevap verebilirim ama mutlaka yanıtsız bırakmak sizi) Ayrıca bu yazımdan sonra da "Blogger temaları ile ilgili bi' düşünelim" başlıklı yazımı da okumanızı tavsiye ederim. Bu yazımda temaları nasıl Türkçeleştirebiliriz ondan bahsettim. Ayrıca şu sayfada da karşılaştığım güzel temaları arşivliyorum. Buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Peki siz neden blog tutuyorsunuz?

35 yorum:

  1. Benimki de biraz arşiv niteliğinde. Kitap tanıtımı yapan bir blogcu değilim. Fakat alıntının hangi kitaptan alındığı mutlaka yazılmalı bence. Okuyucunun hoşuna giderse o kitabı alması için. İnternette o kadar bilgi kirliliği var ki. Yazılar ordan oraya paylaşılıp duruyor. Fakat kimin sözü, hangi kitaptan alınmış belli değil. Ben de çoğuna güvenemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takdire şayan gerçekten yaptığınız, severek takip ediyor ve her seferinde bilmediğim bilgilerle karşılaşıyorum. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim...

      Sil
    2. Ben de teşekkür ederim.

      Sil
  2. Benden de bahsetmene nasıl mutlu oldum anlatamam :) Ben de seni tanıdığım için, tecrübelerini bizlerle paylaştığın için çok memnunum. Senden güzel şeyler öğreniyorum. Bu sorunu çok sevdim ve cevap vermeden edemedim. Bloğumda uzun uzadıya cevap verdim. Umarım kızmazsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah ne kızması... Desteklerini hiç esirgemedin. Çok çok teşekkür ederim...

      Sil
    2. Lafı bile olmaz. Rica ederim :)

      Sil
  3. Anneliğin ve soğuğun birleşmesiyle meydana gelen etkileşimde eve kapanıp bloğu keşfettim.

    Ve sonra dedim ki zamanımı dolu dolu geçirmem ve kızıma anı bırakabilmem için çok iyi bir fırsat olabilir bu.Ayrıca bloggerlarda bir o kadar samimi ve içten olunca iyikide açmışım ve tanımışım diyorum.:) Soru güzeldi cevaplamadan geçmek istemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızınız için çok güzel bir hediye olacaktır, eminim... Teşekkür ederim değerli yorumunuz için...

      Sil
  4. Kalpler karşılıklı Blog Tecrübem.. Cevapları burdan da verebilirim ama bloğumda bir tanıtım da yapmak istiyorum. Çok güzel bilgi aktarımları yapıyorsunuz, yardımseversiniz, blog ruhunu güzel yansıtıyorsunuz.. Herşey için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim sevgili Momentos. Ne diyeceğimi bilemedim :) Değerli yorumlarınız, katkılarınız benim için çok önemli, sağ olun!...

      Sil
  5. öncelikle blog dünyasına tekrar hoş geldin :) her yazını ilgiyle takip ediyoruz gerek güncel sorunlara çözüm sunman ( ve hepsinin işimize bir şekilde yaraması :D) gerekse sade ve yalın dille anlatman ''güncel blogger yazarları'' içinde seni severek takip etmemize sebep oluyor :)
    ayrıca bu yazıyı ''acaba yine nasıl faydalı şeyler öğreneceğiz diye okurken bizden bahsetmen kelimelere dökemeyeceğimiz kadar değerli teşekkürler, başarılarının ve de güzel yazılarının devamını dileriz :)

    sorunun cevabına gelince belki bunla ilgili bir yazı yazarız :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    "Peki Siz Neden Blog Tutuyorsunuz" başlıklı paylaşımınızı okudum. Önce hepimizin meydanı kötülere bırakmamak için blog tuttuğumuzu anladım. Daha sonra da karşılıklı yardımlaşma, dertleşme ve iyi ve güzel şeyler paylaşarak mutlu olmak için blog tuttuğumuzun, sorunuza karşılık bir cevap olabileceğini düşündüm. Bu güzel ve yararlı paylaşımınız için , kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Benim blogla ilk tanışmam ve blog tutmaya başlama tarihim 2007 yılıdır. O zamanların en popüler Türkiyeli blog sağlayıcısı (blogcu.com) Blogcu'dur. Bir yakınım tarafından dolandırıldım ve bu konuda yazdığım şiirlerimi internet ortamında paylaşmak için, tesadüfen Blogcu ile tanıştım ve şiirlerimi Blogcu'da paylaştım.

    Okumak, yazmak ve paylaşmak güzel, bizleri mutlu ediyor. Bizler de mutlu etmek ve mutlu olmak için elimizden geleni yapıyoruz.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, çok teşekkür ederim değerli yorumunuz ve dilekleriniz için. Bu vesile ile sizinle tanıştığıma da memnun oldum. Saygılarımla...

      Sil
  7. Blog yazanların her geçen gün teknik bilgilerini de arttırmaları gerekiyor. Bu kullandığın arabayı min düzeyde de olsa tanımak gibi gerekli. Belki kendiniz için arşiv yapıyorsunuz ama ortak bir arşiv. Takıldığımız yerleri sayfa karıştırarak bulduğumuz bloglardan birisiniz, teşekkürler.. Ben kendimi bildim bileli yazmayı, araştırıp, kurgulamayı secerim. İletişim okudum, ancak anne olunca ve şehir değişikliği de yaşayınca çalışmayı aktif olarak bıraktım. Blog yazmaya da geç başladım ama bırakmayı düşünmüyorum. Okuyanların ben hazırlarken ve yazarken duyduğum keyfi yaşamasını istiyorum yazılarımda. Blog dünyasının söz ettiğiniz çekişmelerini duyuyorum ama hoş değil tabi. Sosyal medyanın içinde blogların yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. Faydalı bir yazı oldu benim için. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Kesinlikle bırakmayın yazmayı...

      Sil
  8. Öncelikle yazı içinde blogumun geçiyor olması beni çok mutlu. Teşekkürlerler. Şimdi gelelim sorunun cevabına. Ben okuduğum kitaplar hakkında bir arşiv oluşturmak için başlamıştım blog tutmaya. 5 senedir blog yazıyorum. Sonra günlüğüm gibi kullanmaya başladım. Beni mutlu eden, üzen, şaşırtan şeyleri yazdım ve halen yazıyorum. Blog dünyasında ki fırsatçıların artmasından yana ben de çok dertliyim. Çünkü işin içine ticari kaygılar girdikçe samimiyetten uzaklaşıyorlar ve bir zaman sonra bloglar çok farklı yerlere dönüşüyor.
    Bu arada senin sonsuz yardımların için de çook teşekkür ederim. Senin güzel ve yararlı paylaşımların sayesinde bloguma güzel dokunuşlar yapabiliyorum. Eline ve emeğine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, değerli yorumun ve katkılarından dolayı...

      Sil
  9. Biz de seni tanımış olmaktan çok mutluyuz.Sayende teknolojik bilgimiz arttı :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Sizin aktardığınız bilgilerin yanında benim paylaştıklarım...

      Sil
  10. Acikcasi ilk baslarda para kazanmak icindi. Daha sonra yasadigim tecrube ettiklerimi depolayabilecegim bir yer olarak gordum. Parayi ikinci plana attim. Simdilik sadece paylasmak icin kullaniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... Teşekkür ederim yorumunuz için...

      Sil
  11. Bir ara beni takip ediyordunuz sanırım sonrabıraktınız neden bilmiyorum. Benim takip etmediğimi gördüğünüzde bırakmış olabilirsiniz diye düşündüm. Fakat bu blogger'ın sorunlarından kaynaklanıyor. Takip edenlere ulaşmam bazen zaman alıyor. Blogger sorunları adlı yazımı okursanız sevinirim. Ben de bloğuma her zaman beklerim. Tabi yine de tercih sizin:) Neden yazdığımla ilgili hakkımda bölümünde anlatmıştım. Fakat bu konuda bir yazı daha hazırlıyordum ben de. Tam da sizin sorunuzla aynı zamana denk geldi. Tamamlayabilirsem yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle özür dilerim. Bi ara aldığım kötü bir yorumla yavaş yavaş blog dünyasından çekilmeyi düşünmüştüm. O sıralar bir çok blogu takip etmeyi bıraktım. Bu konuda lütfen beni mazur görün. Tabi ki blogunuzu takip ederim ve yazdıklarınızı okurum. Saygılarımla...

      Sil
    2. Özür için bir beklentim yoktu. Estağfirullah. insanlar takip etmek zorunda da değil. Yine de nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Başka bloggerlarında da benzer durumlardan şikayet ettikleri oluyor. Yani kötü yorum alanlarda yazmaya karşı isteksizlik. Şimdiye kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım fakat sizi anlıyorum. Yine de olumsuz yorumların her zaman olabileceğini düşünüyorum. Sonuçta bizim fikirlerimizi beğenmeyenler de çıkacaktır. Eleştiriyi yerinde ve dozunda yapmak gerek. Bu sizin kötü yorumu hak ettiğiniz anlamına gelmiyor. Yorum yapan nezaketten uzak demek ki. Tekrar yazmanıza sevindim.

      Sil
    3. Eleştirilere her zaman açık biriyim. Ama aldığım yorum eleştiriden ziyade iftira ve hakaret içeriyordu, bu yüzden... Teşekkür ederim değerli yorumunuz için...

      Sil
  12. Merhabalar sizden bir oğlum bahsederdi sürekli nerelerde diye. İsminizi ilk ondan duydum. Bazen yollar kesişmek için zamanını bekliyor. İyi niyetiniz yazı dilinizden anlaşılıyor.
    Ben ise altmış üç yaşımdaydım. Küçükten beri yazardım. Şiirler başta olmak üzere. Hayatımın en güzel yılları hastahanede on küsur sene diyaliz hastası eşimle ilgilenmekle geçti. Sürekli refakatçiydim. Sonra onu kaybettim. Artık dinlenmeye geçmiştim, en çok da hastahanedeyken hayatımı yazdım. Sonra 2015 de bir romanım yayımlandı. Ardından kendimi geliştirmeye çalışırken bir yandan da hakiki hayat öykülerimi yazdım. İbret hikayeleriydi benimkiler, biraz tatsız ama gerçek. Derken artık yazmaktan kendimi alamıyordum. Bu arada felsefe okumayı seviyorum. Zira merakım var. En azından bir dalda kendimi öğreneceklerimden yoksun bırakmamalıydım. Yazıyorum ve mutluyum. Ben acıyı süslemeyi seviyorum.
    Size nice seneler yazmanızı dilerim. Sevgilerimle yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Acıyı süslemek..." Merhabalar, inanın ne diyeceğimi bilemedim. Samimi ve sevecen yorumlarınızı ben de sürekli diğer bloglarda görüyordum. Sizinle tanıştığıma gerçekten çok memnun oldum. Bloguma yaptığınız bu değerli yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

      Sil
  13. Ümit kardeşim, bende seni tanıdığım için çok memnunum..Özellikle konuya hakim olman ve doğru bilgiler sunman çok değerli. Yıllardır blog dünyasındayım ama hiçbir dönemde son 6 ayda tanıdıklarımdan daha değerli olmadı. Herkes bilgilenmeye, özen göstermeye ve yorum yapamaya çalışıyor. Gördüğüm ve tanıdım bir çok blog yazarı artık belli bir kaliteyi yakalamış. Bugün bir çok yazıyla ilgilendiğim için geç okudum kusura bakma..En kısa zamanda bende soruna bir cevap vermek ve senden bahsetmek isterim. Hep birlikte başarıya, hedeflerimize ulaşmak dileğiyle, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Hakan Abi. Değerli yorumların, katkıların benim için çok önemli. Dediğin gibi hep birlikte hedeflerimize ulaşırız inşallah... Saygılar, sevgiler...

      Sil
  14. Yıllar önce blog okumakla başladı herşey. Her gün yeni bir
    blog keşfedip okuyup duruyordum. sonra yaşadıklarımı paylaşmak
    istedim. böylesine kötü dünya da güzel olanları sanal da olsa benzer
    ilgi ve zevkleri olan insanlarla paylaşma ihtiyacı. beni alayacak insanlaarı
    burada buldum bu yüzden galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... Renk kattınız bloguma güzel yorumunuzla. Teşekkür ederim....

      Sil
  15. İhtiyaçlar hiyerarşisinde kendini gerçekleştirme aşamasına geçtiğim için galiba:) Hem kendimi ifade etmek için hem de insanları bilgilendirmek için blog yazıyorum. Bir de blog yazılarımı kitap yapmak için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... Özellikle kitap fikri şahane olacaktır. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için...

      Sil
  16. Çok uzun zamandır blog yazarlığı yapıyorum. Belki de Türkiye'de blog yazarlığı yaparak en çok kazananlardan biriyimdir. Blog yazarak kazandığım parayı söylediğimde insanlar şaşırıyor. Bunun en temel nedeni samimi bir şekilde blog yazmak ve uzun yıllar istikrar sağlamaktır.

    Değil küçük tema, düzenleme işleri için para almak çoğu zaman saatlerimizi harcadığımızı biliyoruz insanlara faydalı olmak için...

    Buradan söylüyorum. Blogumdan para kazanmak istiyorum. Bunun için ipuçlarına, bilgilere ihtiyacım var diyenler ulaşırlarsa elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

    Ayrıca seni de tebrik ederim Ümit, düzenli ve güzel bir blogun var. Güncel tutmaya devam et.

    Saygılar, Selamlar.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.