AdSense onayının ardından bloga reklam nasıl eklenir?

08 Temmuz, 2017
Bloga reklam nasıl eklenir?
Bloga reklam nasıl eklenir?
AdSense onayı aldıktan sonra Blogger bloga reklam eklentileri nasıl eklenir? İstediğimiz AdSense widgeti nasıl oluşturulur ve bloga nasıl eklenir?

Dostlarım bir önceki AdSense yazısının ardından reklam eklentilerinin nasıl bloga eklenmesi gerektiğinden bahsetmenin faydalı olabileceğini düşündüm. Ayrıca konu ile ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

AdSense onay mesajı aldıktan sonra;
Reklam ekleme
Blogger yönetici panelinden "Kazançlar" sekmesini tercih edin, ardından açılan kısımda dilediğiniz reklam seçeneğini tercih ettikten sonra yaptığınız değişiklikleri kaydedin.

Bu yöntem ile blogunuza reklam eklemiş olacaksınız. Tabi bu daha ilk yöntem. Bir sonraki reklam ekleme yöntemi ise;
Reklam ekleme
"Gadget Ekle" seçeneği ile reklam ekleme yöntemi. Bu yöntemde yukarıda yer alan görselde ki gibi Yerleşim ardından Gadget Ekle ve AdSense seçeneği tercih ediliyor. Daha sonra açılan pencerede istenilen boyutta reklam tercih edilebiliniyor.

Son olarak AdSense hesabından kodlar alınarak reklam ekleme yöntemi mevcut. Bu yöntemde AdSense hesabınıza ulaşıp;
Reklam ekleme
Reklamlarım ve Yeni reklam birimi tercih edilmeli. Daha sonra istenilen boyutta reklam seçildikten sonra kod kopyalanıp Blogger panelinden eklenti olarak eklenmeli.

Tüm yapılması gerekenler bunlar dostlarım. Genelde en son bahsettiğim yöntem kullanılır, bilginize...

33 yorum:

  1. Bir Adsense yayıncısı olarak görünüyorum. Blogumda reklamlar da yayımlanıyor. Ancak adsense sayfam olmadığı için yukarıdaki işlemleri yapamıyorum. Araştırdığımda farklı bir google hesabıyla tekrar başvuru yapmam gerektiğini öğrendim. Kafam oldukça karıştı. Sizce ne yapmalıyım? Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, farklı bir google hesabıyla başvuru yaptığınızda bu sefer de bambaşka sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Şu an blogunuzda reklam varsa eğer bu reklamların bağlı olduğu bir AdSense sayfası olması gerekir. Bence bununla uğraşmalısınız. Konuyla ilgili Google yardım sayfasından da yardım alabilirsiniz. https://productforums.google.com/forum/#!forum/adsense-tr

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Gerçekten de çok yardımcı oldunuz. Verdiğiniz linke daha önce bakmıştım. Soru sormak konusunda biraz çekinmiştim aslında.
      Siz linki verince en iyisi yeni bir konu açmak olduğuna karar verdim. Sorun yetkililere iletilmiş durumda. Bekleme sürecindeyim. Umarım sorun çözülür.

      Sil
    3. Rica ederim... Umarım bir an önce sorunuz çözülür.

      Sil
    4. Tekrar merhaba, sizi yine rahatsız edecem, ama...Adsense sayfama ulaştım.
      'Sayfa düzeyi reklamları' tıkladığımda orada 'kodu al' diye buton var. O kodu bloguma yerleştirmem gerekiyor mu? Reklam göstermek istediğiniz sayfaları head etiketine yerleştin diyor. Bu konuda da bilgi verirseniz çok sevinirim.

      Sil
    5. Merhabalar, estağfurullah. Normalde yukarıda yazıda belirttiğim kodları eklenti olarak blogumuza ekleyerek reklamları gösterebiliyoruz. Bahsettiğiniz Sayfa düzeyi reklamlarını daha önce denemedim ama büyük ihtimal o kodları da blogumuza eklememiz gerekiyordur ama eklenti olarak değil tabi, < head > kodunun hemen altına verilen kodları ekleyin. Daha sonra mobilden kontrol edin. (Reklamlar hemen görünmeyebilir, haberiniz olsun. Bir kaç saat beklemeniz gerekebilir.)

      Sil
    6. Yukarıda yazıda en son anlattığınızı yaptım. Şu an Anasayfamda dört reklam gözüküyor. Bildiğim kadarıyla en fazla üç olması gerekiyor.Bu konuda ne önerirsiniz?

      Sil
    7. Yok, en fazla 3 ya da 4 gibi bir kural olduğunu sanmıyorum. Reklamları ziyaretçiyi rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirmeye özen gösterin. Ayrıca farklı ölçeklerde eklemenizde de fayda var. Örneğin benim blogumda ki gibi.

      Sil
    8. Sizin blogunuzdaki reklam düzenini beğeniyorum. Yukarıda reklam göstermenin Kodlarla ilgili olduğunu öğrendiğim için göze alamıyorum.

      Ayrıca Ben sorunumu çözdüm. Yerleşim- Blog Kayıtları Düzenle'den satır içi reklamları yapılandır- her 1 yayından sonra göster'i ,Her 10 yayından sonra göster yapınca anasayfada bir reklam eksilmiş oldu. Açıkçası doğru yaptım mı? bilmiyorum.

      Sil
    9. Şimdi masa üstünden kontrol ettim de gayet güzel duruyor reklamlar...

      Sil
    10. İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılar...

      Sil
  2. Adsence reklamları mı yoksa banner reklamları mı tercih edilmeli. Ülkemizde çok düşük ücretler veriliyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi hakkında da bir fikrim yok biri beni aydınlatsınn :)))

      Sil
    2. AdSense ücretleri oldukça düşük maalesef. Banner reklamlar ve ücretli içeriklerden gelen gelir daha iyi. Örneğin http://blogtecrubem.blogspot.com/2017/07/ilk-reklami-aldim.html

      Sil
  3. Biz şimdi onaydan sonra bu üç maddeyide yapmalımıyız ? 1. Yi yaptım 2. Yide yaptım. 3. De kodu nereden bulucam acaba ?😐

    YanıtlaSil
  4. Birde iban numarası falan istemedi. Nasıl değerlendirme yapacaklar anlamadım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok 3 maddeyi yapmanıza gerek yok. Hangisi kolayınıza geliyorsa onu yapın. IBAN şu an için istenmez. Hesap bakiyesi belirlenen kotayı geçince adresinize pin zarfı gelir. Bu pin ile hesabınızı onayladıktan sonra banka bilgileri istenir.

      Sil
    2. Rezil oldum 😆 bende sırasıyla bu maddeleri yapıcam sandım. O zaman oldu bile. Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar

      Sil
    3. :) Rica ederim. İyi akşamlar...

      Sil
  5. çok tşekkürler sayenizde öğrendim

    YanıtlaSil
  6. Merhaba lar,adsensten onay maili adım ve sizin dediğiniz gibi adsense geageti ekledim ve sayfamda reklam gözüküyor.Son yöntem dediğiniz kod alarak reklam yuklemezsem benim için dezavantajı olur mu?
    Şi1mdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle tebrik ederim. Dilediğiniz yöntemle reklam ekleyebilirsiniz blogunuza. Her hangi bir dezavantaj söz konusu değil. Hatta AdSense eklentileri eklemeniz blogunuzun mobil görünümünde de reklamların görünmesini sağlayacaktır.

      Sil
  7. Hocam ben reklam kodunu temadan ekleyemedim maalesef

    YanıtlaSil
  8. Reklam kodunu html den eklemeyince tasarımdan ekleyince de gözükmüor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AdSense hesabınızda oluşturduğunuz reklam eklentileri hemen gözükmez bir süre beklemeniz gerekir.

      Sil
  9. hocam merhaba blogum 6 aydan fazla suredır var ama blogta reklam gözükmüyor kod bırakmama rağmen boş görünüyor süreklı adsensede kod aldığımda barındırma hesabınız olduğu için reklamlar boş görünecektir diyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, blogunuzla yeniden başvurmayı denediniz mi? Anladığım kadarıyla var olan AdSense hesabınızdan aldığınız reklam kodlarını blogunuza eklemişsiniz?

      Sil
    2. evet hocam hem oyle yaptım hemde adsense gadgeti ekledim ama reklamlar sürekli boş görünüyor youtube kanalım da skıntı yok ama blogerde reklamlar görünmüyor

      Sil
    3. Türkçe AdSense Forumunda sorunu dile getirmeniz daha sağlıklı olacaktır sanırım. https://productforums.google.com/forum/#!forum/adsense-tr

      Sil
    4. pekı hocam adsense youtube için aktif olduğundan mı oyle bir sorun ıle karşılaşıyorum..

      Sil
    5. YouTube sayfanıza onay vermişler ama blog sayfanız onaylanmamış. Blogunuzun onaylanması gerekiyor.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.