İlk reklamı aldım!

03 Temmuz, 2017
Kişisel Blog Tecrübem
Kişisel Blog Tecrübem
Blog Tecrübem adlı kişisel bloguma ilk reklamı aldım dostlarım. Peki kim reklam verdi? Reklam neydi? Ne kadar ücret aldım? Buyurun!

Merhaba dostlarım, bildiğiniz üzere adım adım blogger adlı etiketle Blog Tecrübem için yaptığım tüm çalışmaları sizlerle paylaşıyorum. Ve bu yazımda da aldığım ilk tanıtım yazılarından bahsedeceğim. Yani ilk reklamdan. Tabi daha önce Matbuu'dan bahsetmiştik ama o tam olarak Blog Tecrübem'i ilgilendirmiyor. Neyse...

Reklam teklifi bir SEO firmasından geldi. Toplam da paylaşılacak olan 16 içerik için 320 TL'ye anlaşma sağlandı. Tabi içerik sayısı fazla olduğu için önceden belirlemiş olduğum fiyatta pek ısrarcı olmadım. A reklam neydi? diye soran olursa, bundan önceki paylaşılan 16 içerikti.

Benden içerikleri bir günde paylaşmamı istediler, tabi bu da blogumu takip eden bazı dostlarımın pek hoşuna gitmedi sanırım. Çünkü takipçi sayım düştü. Ama haklılar, okuma listesinde sürekli sponsor içerik paylaşan bir blog sayfası görsem bende aynı tepkiyi verebilirdim. Bu yüzden, özür dilerim.

Peki bu reklam teklifini nasıl aldın? Bize niye gelmiyor?


Diye soran dostlarım, inanın nereden geldiği konusunda hiçbir fikrim yok. Ekstra bir şey yapmadım. Hatta son zamanlarda Alexa sıralamam ve görüntüleme sayısı bile dibe vurmuştu.

Sonlar...


Bu konuda bu kadardı dostlarım. Ben tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim. Lütfen sizde paylaştığım içerikleri, okumadan yorum bırakmayın. 

34 yorum:

  1. Tebrikler :) Başarılarının devamını diliyorum :) Henüz para kazanamayan biri olarak blog yazarlarının hak ettiği değeri görmesini diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim...

      Sil
  2. Tebrik ediyorum. Reklam almanın bence hiçbir sakıncası yok. Desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Senin blog konularında bizler için yapmış olduğun yayınlar yol gösterici oluyor. Yayınlarının devam etmesi, biraz da motivasyon açısından reklam almanın güzel olduğunu düşünüyorum. Tüm blog yazarları olarak bu konu üzerinde de bir şeyler yapmalıyız. Öncelikle kazanmanın kötü olmadığı ve bunun sadece reklamlarla gerçekleşebileceğini kabullenmeli ve bu konuda da birbirimize destek olmalıyız:)

    YanıtlaSil
  3. Bana da cok normal geldi hatta bazilarina bilerek baktm.bile. rahatsiz olan kitleyi bende anliyorumm blogdan para kazanmanin nesi yanlis ? Reklam bir gün boyunca olabilir sorun yok ama her gün olursa bende takip etmem 😀 neyse hayrli olsun iyi gnlerde harcayn insallah

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler kardeşim, güle güle harca..Evet ilk başlarda şaşırmıştım bu yazılar senin tarzın değildi..Sonradan reklam aldığını anladım..Blog yazarısın bu şekilde reklam almanı kimse yadırgamasın..Her zaman olacak şeyler değil bunlar bu nedenle her türlü destek olmak gerekir.

    YanıtlaSil
  5. O yazıları gördükten sonra takılacaktım sana, "emlakçı mı oldun Ümit?" diye. :) Açıklamanla olay anlaşılır oldu. Reklam aldı diye kimse kimseyi kınayamaz, bilakis destekleriz elbette. Ancak burda teklif sana gelmiş, ne güzel. Bana da bir edebiyat dergisi ya da bir kitapçıdan böyle bir istek gelse onları ikiletmem sanırım :) ama öykülerin-şiirlerin arasında bir tencere (örnek) reklamı tuhaf olurdu diye düşünüyorum. Sonuçta adına sevindim. Bereketli olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Ben daha alamadım henüz :) Başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim...

      Sil
  7. Hayırlı olsun bakalım bizde inşallah bu gibi tekliflerden alırız ne deyim bakalım ☺️ Tekrar hayırlı olsun Nuri Özkan kişisel Blog

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Arka arkaya alakasız tanıtım yazıları RSS okuyucuma düşünce ben de "ne oluyor bu bloga hacklendi falan mı" diye düşündüm. Hatta Twitter'dan da yazdım ama cevap gelmedi.

    Blogdan para kazanmak güzel biliyorum ama arka arkaya yayımlamak takipçilere biraz hakaret gibi olmadı mı? Tabi blog senin blogun istediğini yazmakta paylaşmakta özgürsün ama neden reklam teklifi aldığını tekrar bir düşün bence. Ziyaret edilen, takip eden bir blog olduğun için. Senin arka arkaya yayınladığın bu yazılar kendi bacağına sıkmak olmadı mı?

    Yanlış anlama tanıtım yazısı yayımlama demiyorum ama arka arkaya yayımlamak yerine hafta bir yayımlasaydın kimse yadırgamaz, tepki göstermezdi sanırım.

    Neyse benim fikirlerim bunlar ve çok da önemsemene gerek yok. Sana bol kazançlar dilerim. Umarım bundan daha çok reklam teklifi gelir. Lakin ben bu saatten sonra daha önce yaptığım gibi Blog Tecrübem ile ilgili sosyal medya hesaplarımda ve blogumda paylaşımlar yapamam.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serdar Hocam. Kesinlikle haklısınız dediklerinizde. Bu yazım zaten bir özür içeriyordu. Sizden de tekrar özür dilerim. Ama başka çözüm yolu bulamadım. Her hafta bir tane paylaşsaydım 16 hafta sürerdi. Bunu da kabul etmezlerdi. Her gün bir içerik paylaşsaydım, daha çok rahatsızlık verirdim. Çözüm olarak ta bir günde hepsini paylaşma kararı aldım.

      Fikirleriniz oldukça değerli benim için, tekrar özür diliyorum.

      Sil
  9. bende diyorum bu reklam paylaşımı neden :) sevindim sizin adınıza :)

    YanıtlaSil
  10. Okuma listesinde dolaşırken gördüm yazılarını. Mausu kaydır kaydır bitmiyor 😂 Her neyse öncelikle tebrik ederim, devamı gelir inşallah. Demek ki birçok şeyi doğru yapıyorsun. Bu da senin reklam almanı sağladı. Ama ben Blogger konularındaki yazıları daha çok görmek istiyorum, bilgine.

    YanıtlaSil
  11. Bu tarz sponsor içerikleri bir anda değil de ara ara paylaşmak daha iyi olur ziyaretçiler ve sponsor için.Bu arada Alexa değeriniz gayet iyi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İçerik sayısı fazla olunca hepsini bir günde paylaşmak daha mantıklı geldi...

      Sil
  12. Özür dilerim birsey sorucam. Alexa sıralamam 24.060 olmus bu nasil oldu anlamadim cok iyi degilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, iyi haber bu. Bu şekilde özgün ve düzenli içerikler paylaştığınız da bu sıralamanız gittikçe düşecektir. Tabi bir süre sonra blogunuzun trafiğide artması lazım...

      Sil
    2. Yazimi sadece topluluklarda paylasiyorum. Bu sekildede trafik çok fazla.artmiyor tabi. Arttırmak icin önereceğiniz birseyler var mı ?

      Sil
    3. Aynen topluluklardan az tıklama geliyor. Trafiğinizi arttırmak için arama motorlarını baza alabilirsiniz. Örneğin insanların daha çok ilgi duyduğu ve daha çok araştırma yaptığı konularla ilgili paylaşımlar yapabilirsiniz. Örneğin ücretsiz blogger temaları adlı blog sayfam her gün yaklaşık 100 tık alıyor. Ama paylaştığım onca kod o kadar ilgi görmüyor.

      Sil
    4. Ama blog ve internet üzerine olan yazılar zaten çok avantajlı. Kişilerin en çok merak ettiği sorulara cevap veriyosunuz. Benim şu an böyle bir yeteneğim yok :) arama motorunda en çok çıkan kelimelerede nasıl ulasacagimi bilmiyorum malesef

      Sil
    5. Genelde öyle sanılıyor ama öyle değil. Özellikle Blogger ile ilgili içerikler sanıldığından aksine az ilgi görüyor. Hitap ettiğiniz kitleyle ilgili bir durum bu.

      Google trends adında olan bu sitede dilediğiniz kelimeyi inceleyebilirsiniz.

      Sil
    6. Bu arada Google News ide araştırmanızı tavsiye ederim. Eğer blogunuzu onaylarsa Google, çok ciddi trafik sağlayabilirsiniz oradan. Ayrıca Yazarkafe gibi sistemlerde mevcut, bilginize...

      Sil
    7. Yazarkafe 2. Ay basvurdugumda altin üyelik verdi hala platin olamadim. İger dediginizi bir deneyeyim. Çok tesekkr ederim. Zahmet verdm.

      Sil
    8. Estağfurullah. Yazarkafe biraz sorunlu bir mecra ama onaylarsa blogunuzu, güzel bir trafik sağlanabilir. Rica ederim...

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.