Blogunuza, web sitenize geri bildirim butonu ekleyin!

09 Ağustos, 2017
Geri bildirim butonu
Geri bildirim butonu
Blogger, Wordpress ya da farklı içerik yönetim sistemlerine sahip bloglarınıza, web sitelerinize geri bildirim butonu (eklentisi) eklemek ister misiniz?

Blog Tecrübem adlı kişisel blogumda yer alan şu butonu belki daha önce görmüşsünüzdür.
geri bildirim butonu
geri bildirim butonu
Bu buton sayesinde blogumu ziyaret edenler anlık olarak blogumda olan sorunları ekran görüntüsüyle birlikte bana anında bildirebiliyorlar. Aslında oldukça faydalı bir eklenti. Daha öncede mutlaka büyük web sitelerde karşılaşmışsınızdır. Örneğin Onedio.com gibi sitelerde.

Blog yazarları içinde oldukça faydalı olabileceğini düşündüğüm bu eklentiyi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere blog sayfalarımızda teknik anlamda bir çok sorunla karşılaşabiliyoruz ve nedense bu sorunları bir birimize iletme konusunda ise biraz çekiniyoruz. Çünkü yanlış anlaşılabiliriz. Ama bu eklenti sayesinde ziyaretçilerimizin tepkilerini ve düşüncülerini kısa sürede öğrenmemiz mümkün. Her ne kadar bazen kötü tepkiler alsak ta:
geri bildirim butonu
geri bildirim butonu
Neyse lafı fazla uzatmadan konuya geçeyim. Eklentiyi HotJar adlı web sitesinden ediniyoruz. Siteyi ziyaret edip kısa süre içinde üye oluyoruz ve ardından verilen kodları head kodunun hemen altına ekliyoruz. Daha sonra tercih ettiğimiz eklentiyi görünüm olarak düzenleyip kaydediyoruz. Ardından kayıt esnasında belirttiğiniz mail adresinize ziyaretçilerinizin tepkileri geliyor. Ve gelen tepkiler doğrultusunda blogunuzda düzenlemeler yapıyorsunuz.

Benim aldığım tepkilerin çoğunluğu temam ile ilgili. Anlaşılan o ki blogumun teması pek kullanışlı değil. Bununla ilgili en kısa zamanda bir çalışma yapacağım. Ve yeni bir tema ile içerikler üretmeye devam edeceğim.

Şimdilik bu kadar dostlarım, konuyla ilgili uzun uzadıya şöyle yapın, böyle yapın diye bir içerik hazırlamak istemedim. Zaten HotJar adlı sitede adım adım ne yapılacağı konusunda sizi yönlendiriyorlar ama bu rağmen sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Yararlı olabilecek bir eklenti olduğu kesin. :)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce görüyordum o butonu.. ama şu anda yok? kaldırdınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaldırdım, tuhaf tuhaf geri bildirimler alınca... :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.