Bir blog yazarında bulunması gereken 6 etkili özellik

04 Ekim, 2017
Bir blog yazarında bulunması gereken 6 etkili özellik
Bir blog yazarında bulunması gereken 6 etkili özellik
Birçokları için blog yazarlığı, bir işletmedir veya işlerini pazarlamanın bir yoludur, yani burada bir strateji olmalıdır. Stratejinizi belirlemenin en iyi yolu, okuyucularınızın ve hedef kitlenizin farkında olmaktır. Blog yazarlığının bir parçası olmak aslına bakarsanız eğlenceli bir iştir. Ve bu işteki ilk kural daima iletişime ve yardıma açık olmaktır. Kendinizi iletişime açık bırakırsanız, gerçekten güzel işler yapmanız kolaylaşır.

Büyük blog yazarları başarıyı nasıl yakaladı?


Blog yazarlığı zorlu bir iştir, çok zaman alır ve özellikle işinizi doğru yapıyorsanız, çok zahmetli ve az getirili bir iş gibi görünebilir. Hedefiniz markanızın erişebileceği harika bir platform oluşturmak ya da blog aracılığıyla harika bir işletme kurmak ise, kesinlikle bloğunuzu oluşturmak için mümkün olduğunca fazla zaman harcamanız gerekir. En başarılı blog yazarlarının sahip oldukları en önemli özelliklerden bazılarını içeriğimizin devamında göreceksiniz.

1- Becerikli olun


Becerikli olmak, hayatın her alanında gerekli bir özelliktir ve başarılı blog yazarları her zaman becerikli olmayı başarmışlardır. Bloggerlar, bilgiyi paylaşarak kendi blogları ve diğer yazarlar tarafından çok önemli olan topluluk hissini teşvik edebilir.

2- Arkadaş canlısı olun


Blog yazarlığı toplulukları bağlantılar ile doludur. Yukarıda belirttiğimiz gibi güçlü bir topluluk duygusu vardır ve başarı elde eden blog yazarları, diğer yazarlara olabildiğince fazla destek vermenin tadını çıkarır. Diğer blog yazarlarıyla dost olmak, bağlantılardan en iyi şekilde faydalanmanıza yardımcı olacaktır. Gelecekte, diğer blog yazarları size yaklaşırken kendilerini rahat hissedecek ve sizin için harika fırsatlar yaratacaklardır. Sadece iletişime kapalı olmayın ve gerisini ikili ilişkilerin gelişmesi için zamana bırakın.

3- Yazı deneyimi kazanın


Güncel ve özgün içerikler, blog yazarları açısından oldukça önemlidir. Bloggerlıkta da kaliteli ve ilgi çekici bir içerik oluşturmak çok önemlidir. Okuyucular ise buna fazlasıyla önem vermektedir ve sizin ona verebileceğiniz bir şey yoksa kolayca başka bir bilgi kaynağı bulabilir. Harika içerikler olmadan, kitlenizi bloğunuza bağlı tutmak imkânsız bir hal alır ve bloğunuzdan ayrılan okuyucularınızı geri getirmek daha da zor bir durumdur. İçeriğiniz aracılığıyla okuyucularınız sorunlarına çözümler sunma ve cevap verme beceriniz geliştikçe, bu özelliğiniz zaman içinde markanız için de değer yaratma konusunda yardımcı olacaktır.

4- Bir çalışma planı belirleyin ve ona bağlı kalın


Büyük blog yazarları her zaman bir dâhilinde çalışırlar ve o plana uygun içerik girerler. Bir blogu yönetmek, çoklu görev ve çoklu sorumlulukların yerine getirilmesi yeteneğini gerektirir. İçeriğinizi planlı hale getirebilmeniz için ve okuyucularınız açısından tutarlı kalmanız için bir blog takvimi kullanın. Bu sayede planınıza sadık kalmayı kolaylaştırır ve işlerinizi daha düzenli bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

5- Sosyal medyayı etkili kullanın


Bir blog yazarı olarak sosyal medyayı etkili kullanmanız gerekmektedir. Birden fazla sosyal platformun karmaşıklığını arasına katılmaktan hoşlanmıyorsanız, sosyal medya ile ilgilenen bir sosyal medya yöneticisi seçmeniz gerekebilir. Popüler sosyal ağlar dışında, diğer bloggerlar ile onların blogları aracılığıyla etkileşim kurmak da fazlasıyla önemlidir. Sadece okuyucularınıza ve takipçilerinize odaklanmak yeterli değildir, bağlantılarınızı kullanarak erişim kapasitenizi genişletmek için diğer blog yazarlarıyla da sosyal ağlar üzerinden etkileşim halinde olmanız gerekmektedir.

6- Hırsınızı canlı tutun


Tutku ve hırs bir blog yazarı için olmazsa olmaz bir özelliktir. Hırs, başarılı olmak için bir adım atmanızda en büyük rolü olan şeydir. Başkaları uyurken sizin ayakta kalmanızı ve bir projeyi tamamlamanız için gerekli enerjiyi veren şey hırsınızdır. Hırs, herkes uyurken sizi sabah erken saatlerde yataktan çıkaran şeydir. Hırsınız, başarılı olabilmek için, herkesten daha fazla çalışmanıza yardımcı olur ve çıktığınız bu yolda attığınız her adımdan zevk almanızı sağlar. Başarılı olabilmek ve kendinizi daha geniş alanlarda geliştirmek adına hazırlanmış farklı içerikler için Kişisel Gelişim kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Yaptığınız iş için içinizde hırs ve arzu varsa, kendinizi motive hissetmek ve yol boyunca kendinizden şüphe etmemek sizin için daha kolay bir hal alacaktır. Tutku yeniliğe ilham verir ve blog yazarlığında yenilikçi olmak meslektaşlarınız arasında öne çıkmanıza katkıda bulunur.

Bu içerik Blog Tecrübem için Yasam.io tarafından hazırlanmıştır. (Site yayında değil - 30.12.2019 Güncelleme)

12 yorum:

  1. Elinize sağlık. En önemlisi vizyon sahibi olmak ve sürekli yenilenmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, vizyon sahibi olmadan şans eseri bir yerlere gelmek beklenemez.

      Sil
  2. Yeni blog açmış biri olarak çok faydalı bir paylaşım olmuş,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için biz teşekkür ederiz.

      Sil
  3. Faydalı bir yazı olmuş.
    Emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Faydalı güzel bir yazı olmuş,teşekkürler
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Çok doğru, yerinde hatırlatmalar. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Hırslı ve sabırlı olmak en başta gelir. Ve kendini sürekli yenilemek ve geliştirmek...

    YanıtlaSil
  7. Blog yazmak gercekten sabir gerektiriyor. Cok guzel bir yazi olmus.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.