Google Sandbox nedir?

08 Mayıs, 2018
Google Sandbox nedir?
Google Sandbox nedir?
SEO çalışmalarında karşılaşacağımız bir terimden bahsetmek istedim bu yazımda, sandbox nedir? Sandbox'a nasıl girilir? Sandbox'tan nasıl çıkılır?

Spam yapan web sitelerine, Google tarafından verilen bir cezadır sandbox. Girmesi kolay ama çıkması bir hayli zor olan bir filtredir. Sandbox'a giren siteler arama sonuçlarında eski konumlarını kaybeder hatta hiç görünmezler.

Çoğu zarar, azı karar diye boşuna dememiş atalarımız. SEO çalışmalarında aşırıya kaçmak ya da kuralların dışına çıkmak sandbox'a girmek için yeterli. Mesela backlink inşasının ne kadar etkili olduğunu öğrenen bir SEOcan, açtığı bir web sayfasına gereğinden fazla backlink alırsa sandbox'a girmekten kaçamayacaktır. Kopya veya tekrarlanan içerikler, aşırı link çıkışı, hızlı backlink artışı, aşırı etiket kullanımı, orantısız hit artışı gibi sebepler de sandbox'a girmenize neden olabilir.

Sandbox'a giren web sayfaları belirli süre burada kalmaya devam edecektir. Bu süre zarfında spam durumuna düşüren çalışmaları silerek bu durumun düzelmesini sağlayabilirsiniz. Yeni içerikler, yeni linkler de etkili olacaktır sandbox'tan çıkmak için.

4 yorum:

  1. Merhaba, güzel bir konuyu işlemişsiniz, teşekkür ederiz. Ancak bu sandbox dediğiniz şeye girip girilmediğini sorgulayabileceğimiz bir kaynak var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, rica ederim. Bildiğim kadarıyla bir sistem yok bunu gösteren ama bu türden Google'dan cezalar aldığınızda mutlaka farkına varırsınız. Çünkü arama sonuçlarında tamamen görünmez hale geliyor siteniz. Daha önce benimde başıma gelmişti. Eski haline getirmek için baya uğraşmıştım. Sebep ise sürekli aynı anahtar kelimelerde birbirlerini tekrarlayan içerikler eklememdi.

      Sil
    2. Selam! Google Webmaster Tools üzerinden uyarı gelecektir zaten.

      Sil
    3. Ben uyarı aldığımı hatırlamıyorum. Ama öyle olması daha iyi olur tabi. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

Copyright © 2016 - 2024 Blog Tecrübem. All rights reserved. Powered by Dijidal.com and Blogger. I Google
Sitede yer alan tüm içerikler Blog Tecrübem'e aittir, kullanım koşulları çerçevesinde alıntı yapılabilir.